§ 5 Matkailumarkkinoinnin ja -neuvonnan hankinta Luoteis-Lapin Matkailuyhdistys ry:ltä

Lataa 

MUODno-2022-442

Päätöspäivämäärä

9.1.2024

Päätöksen tekijä

Elinvoimajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 37 §

Talousarvio 2024

Kunnan pienhankintaohje kohta 2.2

Kuvaus

Kunta on varannut vuoden 2024 talousarviossa 35 000 euron määrärahavarauksen kuntakehittämisen ja työllisyyspalveluiden tehtäväalueelle Muonion matkailun alueorganisaation toiminnan tukemiseen siten, että varauksella katetaan matkailumarkkinoinnin ja matkailuneuvonnan tuottaminen alueorganisaation toimesta. Kyseinen alueorganisaatio Muoniossa on toistaiseksi Luoteis-Lapin Matkailuyhdistys ry (2125630-4). Muonion kunta ja Luoteis-Lapin Matkailuyhdistys ry olivat mukana suunnittelemassa osakeyhtiöpohjaista matkailualueorganisaatiota, joka toimiessaan olisi voinut vastata mm. edellä mainittujen palvelujen tuottamisesta Enontekiön ja Muonion alueelle jo vuodesta 2024 alkaen. Valmistelun edetessä selvisi, ettei uudelle alueorganisaatiolle ollut siinä muodossa toimintaedellytyksiä vaan organisoitumisen valmistelua ja eri vaihtoehtojen kartoitusta on syytä jatkaa edelleen vuoden 2024 aikana.

Muonion kunta ja Luoteis-Lapin Matkailuyhdistys ry ovat käyneet neuvotteluja siitä, että kunta hankkisi kokonaisvaltaisen matkailumarkkinoinnin ja -neuvonnan toimet Luoteis-Lapin Matkailuyhdistys ry:ltä vuoden 2024 osalta määrärahojen puitteissa. Matkailuneuvontapalvelujen osuus olisi 10 000 euroa (alv 0%) ja markkinointikulujen osuus 10 000 euroa (alv 0%). 

Suorahankinnan erityiset perusteet:

  • Aluemarkkinointi on keskeinen osa kunnan ja matkailuelinkeinon välistä yhteistyötä
  • Aluemarkkinointiin liittyvät immateriaalioikeudet (Discover Muonio -brändi, materiaalit, kanavat) omistaa Luoteis-Lapin Matkailuyhdistys ry, joka on mm. vakiinnuttanut alueen markkinointibrändin
  • Hankinta tukee paikallista yhteistyötä; jäsenyrityksiä on mukana toiminnassa tällä hetkellä n. 65
  • Ratkaisu on kunnan kannalta kustannustehokas ja hankinta edistää alueorganisaation pitkäjänteistä kehittymistä
  • Palvelujen turvaaminen tilanteessa, jossa toiminnan organisoituminen on kesken

Muonion kunnan pienhankintaohjeen mukaan suorahankinta on mahdollista erityisin perustein kansalliseen kynnysarvoon asti. Kyseessä on pienhankinta, jonka arvo on yhteensä enintään 20 000 euroa (alv 0%). Suorahankinnan perusteella tehdään erillinen puitesopimus osapuolten välille, jossa määritellään ostettavien palveluiden sisältö, arvo ja muut sopimusehdot, kuten laskutusjaksot. 

Päätös

Päätän hankkia aluemarkkinointi- ja matkailuneuvontapalveluja Luoteis-Lapin Matkailuyhdistys ry:ltä selostusosan mukaisesti vuoden 2024 osalta määrärahojen puitteissa (enintään 20 000 euroa, alv 0%).

Allekirjoitus

Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja

Organisaatiotieto

Muonion kunta