§ 11 Huoltoauto kiinteistönhuoltoon

Lataa 

MUODno-2024-136

Päätöspäivämäärä

20.3.2024

Päätöksen tekijä

Elinvoimajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 37 §

Pienhankintaohje

Kuvaus

Muonion kunta ottaa huolehtiakseen Aspa-säätiön Muoniossa sijaitsevien kahden rakennuksen kiinteistönhoidon 1.4.2024 alkaen. Elinvoimajohtaja on sopinut kiinteistönhoitajien kanssa, että kiinteistö- ja tiepalveluihin hankitaan kohteiden lisääntyessä yksi huoltoauto lisää, jotta kiinteistönhoitajien ei tarvitse käyttää niin paljoa omia ajoneuvoja. Tämä lisää mm töiden jouhevuutta, kun ei tarvitse työkaluja siirtää ajoneuvosta toiseen. Nykyinen huoltoauto Toyota Hiace on vuosimalliltaan 2003 ja silä on ajettu n. 380 000 km.

Huoltoautolle määritettiin seuraavat ominaisuutet: pakettiauto, etu-/neliveto, liukuovet molemmin puolin, pariovet takana. Elinvoimajohtaja on tiedustellut järkeviä vaihtoehtoja paikallisilta huoltamoilta. Näiden perusteella päädyttiin kahteen vaihtoehtoon; Toyota Hiace 2010-2012 tai Volkswagen Transporter 2014->. 

Elinvoimajohtaja on neuvotellut Vaasassa sijaitsevan autoliike Automaan kanssa 2012 vuosimallin Toyota Hiacesta. Myynti-ilmoituksen mukaan ajoneuvolla on seuraavat ominaisuudet: ALV-vähennyskelpoinen, Suomi-auto, 1 omistajalta, täydellinen huoltokirja (jakohihna vaihdettu 182 tkm kohdalla), ajettu 205 tkm, 2 x renkaat, Vetokoukku, liukuovet molemmilla puolilla, pariovet takana, seinien ja lattian vanerointi, RST-Valorauta, metalliväri, ilmastointilaite, sähköikkunat, sähkötoimiset peilit. Kiinteistönhoitajat ovat tutustuneet myynti-ilmoitukseen ja kannattaneet ajoneuvon hankintaa.

Suunnitelmana on esittää vuodelle 2025 määräraha uudemman huoltoauton hankintaan, jota käytetään varallaolossa ns. päivystysautona. Päivystysautolla varallaolija kulkee kotona ja sille kertyy vuosittain selvästi eniten kilometrejä.

Suorahankinnan perusteena on ettei kilpailutuksella saavuteta kunnan kokonaisedun kannalta tarkoituksenmukaista ratkaisua, koska käytetyn ajoneuvon hankinnassa ajoneuvon ulkonäkö kertoo paljon sekä kilpailutus hetkellä voi olla, ettei hyviä vaihtoehtoja ole tarjolla, jolloin jouduttaisiin mahdollisesti hankkimaan huonompi vaihtoehto.

Päätös

Hankin Automaa Vaasalta Toyota Hiace, rekisterinumero BPM-178 hintaan 19 250 € alv. 0 %.

Allekirjoitus

Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja

Organisaatiotieto

Muonion kunta