§ 1 Tien nimeäminen - Ahvenkielisentie

Lataa 

MUODno-2024-109

Päätöspäivämäärä

21.3.2024

Päätöksen tekijä

Rakennustarkastaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 35 § mukaan teiden nimeämisestä vastaa rakennustarkastaja.

Kuvaus

Vireille tulo

Muonion kunta on vastaanottanut hätäkeskuslaitokselta pyynnön saada ns. Ahvenkielisentie paikkatietoaineistoon.

Kyseinen tie alkaa kohdasta Torniontie 3386 länteen ja yhtyy Salmijärventiehen kohdassa Salmijärventie 1195. Tie sijaitsee lähes kokonaan valtion maalla kiinteistöllä 498-893-11-1.

Kunnan osoitejärjestelmästä ei ole olemassa laki- tai asetustasoisia säädöksiä eikä julkishallinnon suositusta (JHS). Rakennusten osoitteista päättäminen ja osoitejärjestelmästä huolehtiminen on kunnan tehtävä. Asemakaava-alueella katujen ja alueiden nimet vahvistetaan kaavan yhteydessä. Haja-asutusalueilla teiden nimistöstä päätetään osana osoitejärjestelmän perustamista ja ylläpitoa.

Muonion kunnan hallintosäännön 35 § mukaan rakennustarkastaja vastaa kunnan osoitejärjestelmän tarkistamisesta.

Teknisen lautakunnan 21.2.2017, 10 § tekemän päätöksen kunta vastaa vakituiseen asumiseen kaavoitettujen alueiden teiden nimikylttien hankinnasta ja asennuksesta. Muualla teiden pitäjät, yksityistiekunnat ja kiinteistöjen omistajat vastaavat kylttien hankinnasta, pystytyksestä ja ylläpidosta. Kylttien tulee olla kuntaliiton osoitejärjestelmästä annettujen ohjeiden ja suositusten mukainen. Kyltit voi tilata elinvoimapalvelun kautta, hinta-arvio 100-150 eur/kyltti.

Elinvoimapalvelut  on tiedustellut tien varren maanomistajan (Suomen valtio) mielipidettä tien nimestä ja esittänyt tien nimeksi Ahvenkielisentie.
Maanomistajalta ei ole tullut mielipidettä määräaikaan mennessä. 

Karttakuva nimettävästä tiestä päätöksen oheismateriaalina. 

 

Päätös

Päätän nimetä kohdasta Torniontie 3386 länteen lähtevän tien Ahvenkielisentieksi.

Allekirjoitus

Sami Jokitalo

Organisaatiotieto

Muonion kunta