Keskusvaalilautakunta, kokous 7.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 62 Ennakko- ja kirjeäänten tarkastus ja laskenta

MUODno-2024-86

Valmistelija

  • Saara Koivisto, saara.koivisto@muonio.fi

Perustelut

Vaalilain 63 §:n mukaan keskusvaalilautakunnan on tarkastettava sille saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ja 66 §:n mukaan kirjeäänestysasiakirjat. 

Ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksessa, joka on pidettävä siten, että perjantaina 7.6.2024 klo 19.00 saapuneet asiakirjat ehditään siinä käsitellä. 

Tarkastuksen päätteeksi kaikki hyväksytyt vaalikuoret on säilytettävä lähetekirjeistä erotettuina ja avaamattomina varmassa tallessa. 

Keskusvaalilautakunta laskee hyväksyttyjen vaalikuorten lukumäärän ja toteaa äänioikeusrekisteriin äänestäneiksi merkittyjen lukumäärän ja merkitsee lukumäärän pöytäkirjaan.

Lähetekirjeet tulee säilyttää äänestysalueittain lajiteltuna aakkosjärjestyksessä tai muutoin, jotta lähetekirje on tarvittaessa helposti löydettävissä. Määräajan 7.6.2024 klo 19.00 jälkeen saapuneet lähetekuoret jätetään avaamattomina huomioon ottamatta.

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta tarkistaa määräaikaan mennessä saapuneet ennakkoäänet ja tekee tarvittavat merkinnät ennakkoon äänestäneistä vaaliluetteloon ja äänioikeusrekisteriin sekä luovuttaa vaalikuoret sinetöidyssä lähetyksessä kuljetukseen Lapin vaalipiiritoimikunnalle.

Päätös

Keskusvaalilautakunta tarkasti 12 kpl saapuneita kirjaamattomia ennakkoääniä ja teki seuraavat jälkikirjaukset äänioikeusrekisteriin:

  • kotiäänestysasiakirjat (1 kpl),
  • kirjeäänet (0 kpl)
  • manuaalisesti täytetyt lähetekirjeet (8 kpl)
  • ulkomaan ennakkoäänet (3 kpl)

Keskusvaalilautakunta tarkasti määräaikaan mennessä saapuneet 469 ennakkoääntä. 

Kaikki äänet hyväksyttiin ja niistä tehtiin tarvittavat merkinnät äänioikeusrekisteriin ja 
vaaliluetteloon. 

Ennakkoäänet luovutettiin sinetöidyssä lähetyksessä kuljetukseen Lapin 
vaalipiiritoimikunnalle.