Sivistyslautakunta, kokous 12.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 73 Muonion kansalaisopiston opinto-ohjelma lukuvuodelle 2024-2025 ja kurssimaksut 1.8.2024 alkaen

MUODno-2024-244

Valmistelija

  • Paula Löppönen, kirjastonjohtaja, kulttuurivastaava, paula.lopponen@muonio.fi

Perustelut

Muonion kansalaisopiston lukuvuoden 2024-2025 ohjelmatarjonnan runkona on suositut kurssit aikaisemmilta lukuvuosilta. Lisäksi tarjolla on uusia kursseja mm. kuvanveisto-, kilinlakki-, vyö-, eräteatteri- sekä melontakurssi. Opinto-ohjelmassa on pyritty huomioimaan kuntalaisten palaute ja toivomukset. Kursseja on suunniteltu 64 koko lukuvuodelle, joka on hieman vähemmän kuin edellisenä lukuvuonna. Osa mahdollisesti toteutuvista kursseista on vielä varmistamatta, joten määrä saattaa nousta hieman.

Kansalaisopiston maksuja on tarkistettu edellisen kerran sivistyslautakunnan päätöksellä 25.11.2015 § 113, ja tarkistetut maksut ovat tulleet voimaan lukuvuoden 2016-2017 alusta sekä sivistyslautakunnan päätöksellä 21.2.2017 § 12 (korotus kosketti ainoastaan musiikin yksiköopetusta) ja maksut ovat tulleet voimaan lukuvuoden 2017-2018 alusta.

Käyttötalouden kustannusten (esim. palkkojen) nousun johdosta myös tuloja tulee tarkistaa säännöllisesti. Tavoite on, että kansalaisopiston kurssimaksut säilyvät yhä kohtuullisina ja saavutettavina. Muonion kansalaisopisto on vuosittain hakenut ja saanut Opetusministeriöltä opintosetelityyppistä rahoitusta, jota voidaan kohdentaa kurssimaksun alennuksina erityisryhmien kursseille (työttömät, eläkeläiset, maahanmuuttajat, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat henkilöt). Kansalaisopiston kurssimaksuja nostetaan seuraavasti (suluissa voimassa oleva kurssimaksu):

Kurssimaksu  Tuntimäärä
30€ (25€) 0-15 tuntia
40€ (35€) 16-30 tuntia
50€ (45€) 31-40 tuntia
35€ (30€) / musiikin yksilöopetus lukukausi
  Yli 40 tunnin kurssien ja erikoiskurssien hinnat määritellään erikseen kurssikohtaisesti

 

Muonion kansalaisopisto on mukana Lapin opistojen yhteisessä Yhdessä -hankkeessa, jonka tavoitteena on laatia opistoille yhdenvertaisuussuunnitelma. Hankkeen tuloksena kaikille Lapin opistoille tarjotaan syksyn 2024 opinto-ohjelmaan neljä avointa ja maksutonta yleisöverkkoluentoa. Luentojen aiheet ovat seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden kohtaaminen, monimuotoisuuden ja moninaisuuden edistäminen, hyvät väestösuhteet ja oikeudenmukainen ja syrjimätön yhteiskunta.

Lukuvuoden 2024–2025 alustava opinto-ohjelma on oheismateriaalina. Opinto-ohjelma on käsitelty kansalaisopiston opettajakokouksessa 6.6.2024.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rantakokko, sivistysjohtaja, paivi.rantakokko@muonio.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy Muonion kansalaisopiston opinto-ohjelman lukuvuodelle 2024–2025. Mahdolliset muutokset ja lisäykset ohjelmaan ennen lukuvuoden alkua ja lukuvuoden aikana tehdään kansalaisopiston rehtorin päätöksellä.

MUUTETTU EHDOTUS: Sivistyslautakunta hyväksyy Muonion kansalaisopiston opinto-ohjelman lukuvuodelle 2024–2025 sekä kurssimaksut 1.8.2024 alkaen kuvauksen mukaisesti. Mahdolliset muutokset ja lisäykset ohjelmaan ennen lukuvuoden alkua ja lukuvuoden aikana tehdään kansalaisopiston rehtorin päätöksellä.

Päätös

Lautakunta hyväksyi esittelijän muutetun ehdotuksen. 

Tiedoksi

kansalaisopisto

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Muonion kunnan sivistyspalveluihin määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Muonion sivistyslautakunta

Sivistyspalveluiden yhteystiedot

Postiosoite: Muonion kunta, PL 3, 99301 Muonio
Käyntiosoite: Puthaanrannantie 15 b
Sähköpostiosoite: kirjaamo@muonio.fi
Puhelinnumero: 0400 686 211

Kunnanviraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Muonion kunnan sivistyspalveluista.