Sivistyslautakunta, kokous 29.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Perusopetuksen rehtorin viransijaisuus

MUODno-2022-99

Valmistelija

  • Merikki Lappi, sivistysjohtaja, merikki.lappi@muonio.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on päätöksessään 41 § 28.2.2022 määrännyt perusopetuksen rehtori Päivi Rantakokon ensin sivistysjohtajan sijaiseksi 23.3.2022 alkaen ja sitten hoitamaan avoimena olevaa virkaa 31.12.2022 asti. Perusopetuspalveluiden turvaaminen edellyttää perusopetuksen rehtorin sijaista vähintään lukukausien ajaksi. Sivistysjohtaja määräsi viranhaltijapäätöksellään 22.3.2022/5 § perusopetuksen ja lukion biologian ja maantiedon tuntiopettaja Linda Yliniemen hoitamaan perusopetuksen rehtorin viransijaisuutta ajalla 23.3.-29.3.2022. Sivistyspalvelut esittää, että tehtävään määrätään perusopetuksen ja lukion biologian ja maantiedon tuntiopettaja Linda Yliniemi ajalle 30.3.-12.6.2022 ja 1.8.-31.12.2022. Kesäaikana tehtävää hoitaa omien tehtäviensä ohella sivistysjohtaja vt. Päivi Rantakokko. Yliniemi on ilmoittanut suostuvansa tehtävään.

Ehdotus

Ehdotus tuodaan kokoukseen.

Päätös

Vs. sivistysjohtaja Päivi Rantakokko ilmoitti olevansa esteellinen (hallintolaki 28.3 § intressijäävi) ja poistui tämän asian käsittelyn ajaksi.

Puheenjohtaja esitti, että lautakunta päättää käsitellä asian Muonion kunnan hallintosäännön 141 §:n mukaisesti puheenjohtajan selostuksen pohjalta. Puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta.

Päätettiin käsitellä asia esityksen mukaisesti.

Puheenjohtaja esitteli pykälän ja kertoi asiasta.

Puheenjohtaja teki päätösehdotuksen:

Lautakunta päättää, että perusopetuksen rehtorin sijaisena 30.3.2022-12.6.2022 ja 1.8-31.12.2022 toimii Linda Yliniemi. Lisäksi lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kesäaikana tehtävää hoitaa omien tehtäviensä ohella vt. sivistysjohtaja Päivi Rantakokko.

Lautakunta hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen.

Esteellisyys

  • Päivi Rantakokko

Kokouskäsittely

Päivi Rantakokko poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

Päivi Rantakokko palasi kokoukseen tämän pykälän käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Muonion kunnan sivistyspalveluihin määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Muonion sivistyslautakunta

Sivistyspalveluiden yhteystiedot

Postiosoite: Muonion kunta, Puthaanrannantie 15, 99300 Muonio
Käyntiosoite: Puthaanrannantie 15 b
Sähköpostiosoite: sivistys@muonio.fi
Puhelinnumero: 0400 686 211

Kunnanviraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Muonion kunnan sivistyspalveluista.