§ 8 Hankinta Facta Väestö-ohjelman palvelinvaihdosta

Lataa 

MUODno-2022-189

Päätöspäivämäärä

16.5.2022

Päätöksen tekijä

Kunnanjohtaja

Päätöksen peruste

Palvelinvaihdosta on 29.3.2022 saapunut tarjous ohjelman toimittaja CGI Oy:ltä.

Hallintosääntö 28 §, 28.1 § ja 28.5 §

Kuvaus

Kunnassa on käytössä Facta Väestö (kanta ja sovellus), joka on selainsovellus väestötietojen katseluun ja raportointiin. Tiedot haetaan suoraan kunta- ja seutukohtaiseen väestökantakopioon suoraan väestötietojärjestelmästä erikseen sovittavien käyttöoikeuksien ja tietolupien perusteella. Väestötietojärjestelmästä suoraan kopioitavia väestötietoja voidaan käyttää kaikissa niissä kunnan operatiivisissa järjestelmissä, joissa väestötietoja tarvitaan. Henkilötiedot pysyvät ajan tasalla kunnan asiakastietojärjestelmissä ja toimivat perusdatana sosiaalipalveluissa (Pro Consona), sivistystoimessa ja sähköisessä asioinnissa.

Facta Väestö sijaitsee tällä hetkellä LapIT:n palvelinympäristössä, josta se tullaan siirtämään uudelle palvelimelle. Palvelinvaihto on välttämätön kaikissa olosuhteissa eikä sitä voida toteuttaa muutoin, kuin ohjelmantoimittajan toimesta. Uusi palvelinympäristö tulee sijaitsemaan myös LapIT:llä ja väestökannan muutosaineistojen päivityksestä vastaa LapIt jatkossakin.

Päätös

Hankitaan CGI Oy:n 29.3.2022 tarjouksen mukainen Facta Väestön palvelinvaihto. Tarjouksen mukaan käyttöönoton hinta on yhteensä 5 660 euroa (0 % alv) ja yhtyeys ProConsonaan (hyvinvointi) 390 euroa (0 % alv).

Allekirjoitus

Katri Rantakokko

Organisaatiotieto

Muonion kunta