§ 7 Projektikoordinaattorin rekrytointipäätös

Lataa 

MUODno-2022-30

Päätöspäivämäärä

17.6.2022

Päätöksen tekijä

Elinvoimajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 42 a §:n mukaan palvelualuejohtaja päättää hyväksytyn hankesuunnitelman mukaisen henkilöstön ottamisesta.

Kuvaus

Elinvoimalautakunta on päättänyt 8.2.2022 § 13 hakea rahoitusta ELY-keskuksen maaseuturahastosta Elintapaohjauksen palvelupolku Tunturi-Lappiin -hankkeeseen. Hanke toteutetaan yhteistyössä Kittilän ja Kolarin kuntien kanssa. Hankkeen toteutusaika on 1.5.2022 - 31.12.2024 ja kustannusarvio noin 190 000 euroa. Hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen 100% tuella. Hankkeen päätavoitteena on luoda Tunturi-Lapin kuntiin liikuntaneuvonnan/elintapaohjauksen palvelupolku osaksi kunnan ja terveydenhuollon palvelutarjotinta. Kohderyhmänä ovat erityisesti työikäiset, mutta viestintä kohdistuu kaikille kuntalaisille. Tavoitteena on luoda toimiva palveluketju, jossa toteutuu tiivis yhteistyö monien osapuolten välillä. Hankkeen toisena päätavoitteena on kouluttaa, viestiä ja vakuuttaa kunnan toimijat ja muut sidosryhmät elintapaohjauksen sekä liikunnan tärkeästä merkityksestä terveyden edistämisessä. Lisäksi hankkeeseen sisältyy kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen (fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen, taloudellinen näkökulma) hankkeen kunnissa eri kohderyhmien keskuudessa. 

Hankesuunnitelman mukaisesti kunnan tulee palkata hankkeeseen projektikoordinaattori määräaikaiseen työsuhteeseen 24 henkilötyökuukauden ajalle. Määräaikainen projektikoordinaattorin tehtävä on ollut julkisesti haettavana 24.5.- 8.6.2022 välisenä aikana. Projektikoordinaattorin tehtäväkuvaan kuuluu mm. hankekokonaisuuden koordinointi, aikataulutus, hallinnointi (mm. maksatushakemukset, talous ja hankinnat, ohjausryhmätyöskentely), raportointi ja dokumentointi sekä rahoittajan yhteyshenkilönä toimiminen. Hankkeessa muodostetaan projektikoordinaattorin johdolla palvelupolku elintapaohjaukselle. 

Projektikoordinaattorin tehtävään valittavalta vaaditaan soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Tehtävästä suoriutuminen edellyttää huolellisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä oppimis- ja paineensietokykyä. Lisäksi eduksi katsotaan hyvää toimintaympäristön ja kunnallisen palvelutuotannon rajapintojen tuntemusta, ymmärrystä liikuntaneuvonnan palveluketjusta, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä valmiuksia sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Eduksi katsotaan myös monialaista osaamista, hankehallinnon osaamista, oma-aloitteisuutta ja joustavuutta, sujuvaa suomen kielen kirjallista ja suullista ilmaisua sekä aktiivista ja kehittämismyönteistä työotetta.

Määräaikaan mennessä tuli 15 hakemusta. Hakijoista 12 täyttivät tehtävän kelpoisuusehdot ja heistä kolme hakijaa kutsuttiin haastatteluun. Haastatteluryhmään kuuluivat vt. kehittämispäällikkö ja hyvinvointikoordinaattori. Haastatteluryhmän yksimielinen näkemys on, että koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saatujen tietojen pohjalta tehdyn kokonaisarvion perusteella parhaiten hakuvaatimuksia vastaa *********. ********* on soveltuvan koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi osaamista ja kokemusta myös mm. hankehallinnosta, liikuntaneuvonnasta sekä toimintaympäristön ja kunnallisen palvelutuotannon rajapintojen tuntemusta. Haastatteluryhmä katsoi ********* koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saatujen tietojen pohjalta tehdyn kokonaisarvion perusteella toiseksi parhaiten hakuvaatimuksia. 

Päätös

Projektikoordinaattorin määräaikaiseen työsuhteeseen 1.9.2022 - 31.8.2024 väliselle ajalle valitaan ********* ja varalle *********. Perustelut valinnalle on esitetty tämän päätöksen selostusosassa. Tehtävässä noudatetaan neljän (4) kuukauden koeaikaa. Palkkaus vahvistetaan KVTES: n hinnoittelutunnuksen 01ASI040 mukaisena ja tehtäväkohtainen palkka on 2 950,00 euroa/kk. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

Allekirjoitus

Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja

Organisaatiotieto

Muonion kunta