Elinvoimalautakunta, kokous 28.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 71 Onnellisia luonnossa - Latupohjien kunnostusurakoitsijan valinta

MUODno-2022-306

Valmistelija

  • Larissa Rimpiläinen, larissa.rimpilainen@muonio.fi

Perustelut

Muonion kunnalla on käynnissä Onnellisia luonnossa -hanke, joka on ELY-rahoitteinen investointihanke. Hanke on alkanut 2020 ja hankkeessa on jo uusittu ensilumenladun latupohjia sekä reittimerkkejä Oloksen alueella. Hankeaika loppuu 30.11.2022, mutta hankkeelle on päätetty hakea jatkoa. Hankkeen kokonaisbudjetti on 158 919 euroa ja siitä on käyttämättä noin 80 000 euroa. Hankkeessa on vielä tarkoitus tehdä reittitoimitukset Oloksen alueen reiteille sekä kunnostaa lisää latupohjia.

Oloksen latujen kunnostuksen rakennusurakasta on julkaistu tarjouspyyntö Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä 14.6.2022. Tarjouspyyntö sisältää alueen rumpujen korjaamista ja reittipohjien parantamista. Lisäksi hankkeeseen sisältyy lisätyömahdollisuus maisemareitin leventämiseksi sekä lähtöalueen kunnostamiseksi. Hankintamenettelynä on avoin menettely ja hankintasopimuksen tekoperusteena edullisin hinta. Tarjoukset tulee jättää viimeistään 27.6. klo 14.45. Rakennustyöt voidaan aloittaa heti urakkasopimuksen tekemisen jälkeen ja urakan tulee olla valmis 31.10.2022.

Saapuneet tarjoukset esitellään kokouksessa.

Määräaikaan mennessä saapui yksi tarjous E. Rantakokko Ky:ltä hintaan 47 950,00 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta hyväksyy E. Rantakokko Ky:n jättämän tarjouksen hintaan 47 950,00 euroa.

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän päätösehdotuksen.


Muutoksenhaku

 

Hankintaoikaisuohje

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, jäljempänä hankintalaki) 135 §:n mukaan sellaisen hankintayksikön päätöksen tai muun hankintamenettelyssä tehdyn ratkaisun korjaamiseksi, johon ei muutoin sovelleta hankintalakia, voidaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oikaisua (jäljempänä hankintaoikaisu).

Hankintaa koskevasta asiasta voi tehdä hankintayksikölle oikaisuvaatimuksen se, jota asia koskee (jäljempänä asianosainen). Asianosainen on se, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa.

 

Hankintaoikaisuvaatimuksen kohde

Hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi vaatia hankintayksiköltä hankintaoikaisua. Hankintaoikaisua voi vaatia hankintayksiköltä kirjallisesti tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee.

 

Hankintaoikaisuvaatimuksen tekemiselle säädetty aika

Asianosaisen on vaadittava hankintaoikaisua 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä valitusosoituksineen tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. Vaatimus on esitettävä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä.                           

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, voi oikaisuvaatimuksen tehdä ennen viraston aukioloajan päättymistä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Tiedoksianto sähköisesti

Hankintapäätös on annettu tiedoksi sähköisesti. Asianosainen on saanut tiedon hankintapäätöksestä oheisasiakirjoineen sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Asianosainen on saanut tiedon päätöksestä lähettämispäivänä, jollei asianosainen esitä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut asianosaiselle myöhemmin.

 

Hankintaoikaisua koskevan vaatimuksen sisältö

Hankintaoikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimuksesta on käytävä ilmi oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi.

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, mikäli ne eivät jo ole hankintayksikön hallussa.

 

Toimitusosoite

Hankintaoikaisuvaatimus toimitetaan hankintayksikölle.

Hankintayksikön yhteystiedot:
Muonion elinvoimalautakunta
Puthaanrannantie 15b
99300 Muonio
tekninen.tsto@muonio.fi

Elinvoimapalveluiden aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.