§ 4 Pohjoisen puhuri - Kuntien kulttuuritoiminnan alueellinen kehittämistehtävä Lapissa -hankkeeseen osallistuminen

Lataa 

MUODno-2022-410

Päätöspäivämäärä

5.9.2022

Päätöksen tekijä

Kirjastonjohtaja, kulttuurisihteeri

Päätöksen peruste

Muonion kunnan hallintosääntö 28.4§

Kuvaus

Lapin maakunnallisen kulttuurin asiantuntijaverkosto on hakenut hankerahoitusta kahden vuoden kestoiselle hankkeelle 01.01.2023 - 30.12.2024 väliselle ajanjaksolle. Hankkeen tavoitteena on tukea Lapin maakunnallisen kulttuurin asiantuntijaverkoston toimintaa vahvistamalla kuntien kulttuuritoimijoiden osaamista, keskinäistä ja eri taide- ja kulttuuritoimijoiden välistä vuorovaikutusta, vertaisoppimista ja yhteistoimijuutta sekä mahdollistaa verkoston osallisuuden alueellisessa tulevaisuuden kehittämistoiminnassa.

Kehittämistehtävän hakemusta on valmisteltu Rovaniemen kaupungin johdolla. Hakemukseen on sisäänkirjoitettu kuntien edustajien merkittävinä pitämiä asiakokonaisuuksia, erityisesti osaamisen kehittämisen painopisteiden osalta. Kuntia ja Saamelaiskäräjiä pyydettiin kommentoimaan hakemusta 24.-29.8. välisenä aikana.

Hanke vahvistaa Lapin kulttuuritoimijoiden yhteistoimintaa ja edistää kulttuuripalveluiden yhdenvertaista saatavuutta ja monipuolista käyttöä. Lisäksi hanke painottaa kulttuurin saavutettavuutta Lapissa ja vahvistaa lappilaisen kulttuurinelinvoimaisuutta huomioon ottamalla lappilaiset pienet kunnat ja niiden erityispiirteet. Hanke tukee maakunnallisen kulttuurin asiantuntijaverkoston toimintaa ja siten vahvistaa kulttuurin asemaa osana Lapin strategista aluekehittämistä - tavoitteena on mahdollistaa kuntien edustajien osallistuminen ohjelma- ja kehittämistyöhön Lapissa, löytää kumppanuuksia ja mahdollisuuksia ammattimaisen taiteellisen työn ja toiminnan tueksi. Hanke vahvistaa saamelaiskulttuurin näkyvyyttä saamelaisalueen ulkopuolella ja  kehittää kuntien toimintaverkoston ja muiden keskeisten toimijoiden välistä yhteistyötä. Hanketyöllä vahvistetaan pienten kuntien resursseja järjestää ja kehittää saavutettavia, Lapin asukkaiden tarpeisiin vastaavia kulttuuripalveluita.

Haetun kaksivuotisen hankkeen kokoluokka on 193 800€, josta 10% omarahoitusosuus on kaikille Lapin kunnille ja Saamelaiskäräjille jaettuna 881€ kutakin toimijaa kohti.

Päätös

Muonion kunnan kulttuuritoimi osallistuu Lapin maakunnallisen kulttuurin asiantuntijaverkoston suunnittelemaan kaksivuotiseen hankkeeseen 01.01.2023 - 30.12.2024 väliselle ajanjaksolle, ja sitoutuu maksamaan hyväksytyn rahoituspäätöksen jälkeen jokaiselle osallistujakunnalle määrätyn 881€ suuruisen omakustannusosuuden.

Allekirjoitus

Paula Löppönen

Organisaatiotieto

Muonion kunta