§ 31 Lapin lastenkulttuuriverkostoon liittyminen

Lataa 

MUODno-2022-417

Päätöspäivämäärä

3.10.2022

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Muonion kunnan hallintosääntö 28.4§

Kuvaus

Lapissa toimii yhteinen lastenkulttuuriverkosto, jonka keskeinen tavoite on edistää lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden saavutettavuutta ja saatavuutta sekä paikallista ja alueellista yhteistyötä alueellaan. Verkoston osaamisalueita ovat sarjakuva ja saamelainen lastenkulttuuri sekä lastenkulttuurin kehittäminen haja-asutusalueella. Lapin lastenkulttuuriverkosto toimii yhteistyössä valtiollisten, kunnallisten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Moniammatillinen yhteistyöverkosto synnyttää uudenlaisia toimintatapoja ja tuo taide- ja kulttuuritoiminnan luontevaksi osaksi lasten hyvinvointia edistävää työtä. Lapin lastenkulttuuriverkostoon kuuluvat Enontekiö, Inari, Kemi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Pello, Ranua, Rovaniemi, Saamelaiskäräjät, Salla, Savukoski, Sodankylä, Tornio ja Ylitornio.

Lastenkulttuuriverkosto hakee vuosittain Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustusta toimintaansa ja avustusta jaetaan myös jäsenkunnille omarahoitusosuuden määrän mukaisesti prosenttiosuuksilla. Kuntien omarahoitusosuus muodostuu 60% osuudesta lastenkulttuuriin käytettävistä määrärahoista. Kun kaikkien jäsenkuntien omarahoitusosuudet lasketaan yhteen, muodostuu jokaiselle kunnalle prosenttiosuus, jonka mukaisesti kuntien kulttuuritoimintaa tukeva avustus jaetaan.

Kirjastonjohtaja-kulttuurisihteeri on selvittänyt kulttuuripalvelujen liittymistä Lapin lastenkulttuuriverkostoon verkoston koordinaattorin kanssa.

Päätös

Kulttuuripalvelut liittyy Lapin lastenkulttuuriverkoston jäseneksi ja sitoutuu maksamaan omarahoitusosuuden.

Allekirjoitus

Päivi Rantakokko, vt. sivistystoimenjohtaja

Organisaatiotieto

Muonion kunta