§ 7 Muonion kunnankirjaston poikkeavat aukioloajat

Lataa 

MUODno-2022-480

Päätöspäivämäärä

12.10.2022

Päätöksen tekijä

Kirjastonjohtaja, kulttuurisihteeri

Päätöksen peruste

Muonion kunnan hallintosääntö 28.4§

Kuvaus

Kirjasto pyrkii monipuolistamaan kirjastotilojen käyttöä ja tarjoamaan kirjastolain vaatimalla tavalla tiloja oppimiseen, harrastamiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan. Lapin kirjastot siirtyvät vuoden 2023 aikana keskitettyyn varastointiin, joka vapauttaa Muonion kunnankirjaston varastotiloja ja antaa mahdollisuuksia tilojen käytön kehittämiseen. Kirjasto aloittaa varastotilojen tyhjentämisen, aineiston kartoittamisen ja varastoitavan aineiston siirtämisen varastoiviin kirjastoihin jo vuoden 2022 aikana. Kirjaston henkilökunta järjestää poistotalkoot, jossa varastotilaa saadaan vapautettua muuhun käyttöön. Tästä johtuen kirjasto on suljettuna 14.-15.11.2022, omatoimikirjasto palvelee kyseisenä ajanjaksona normaalisti.

Lapin kirjaston alueellisestä kehittämistehtävästä huolehtiva AKE Lappi tarjoaa kunnille mahdollisuuden vierailla aikaisemmin määriteltyjen kirjastokaverien kirjastossa tutustumassa toisten kirjastojen henkilökuntaan, toimintaan ja tiloihin. Vierailut täydentävät jo käytössä olevaa vertaisoppimismallia, ja koko kirjaston henkilökunnan osallistumisella varmistetaan uusien ideoiden leviäminen, ja mahdollistetaan koko henkilökunnan toisten kirjastojen toimintaan tutustuminen. Tapahtuman aikana on myös tarkoitus suunnitella Lapin kirjastostrategiaa tukevaa toimintaa. Muonion kunnankirjaston kirjastokaveri on Inarin kirjasto, joka saapuu vierailulle Muonioon 21.-22.11.2022. Muonion kunnankirjasto on suljettuna ja kirjastoauton reitit peruutettu kyseisinä päivinä, jotta koko henkilökunta pääsee osallistumaan tilaisuuteen. Kirjastotoimen henkilökunnan virkistyspäivä järjestetään samassa yhteydessä tiistaina 22.11.2022. Omatoimikirjasto palvelee kyseisenä ajanjaksona normaalisti.

Muonion kunnankirjasto on jouluna auki normaalisti lukuunottamatta perjantaita 23.12.2022, jolloin kirjasto on suljettu henkilökunnan vuosilomien vuoksi. Omatoimikirjasto palvelee kyseisenä ajanjaksona normaalisti.

Päätös

Muonion kunnankirjasto on suljettu 14.-15.11.2022 kirjastoaineiston kokoelmatyön mahdollistamiseksi, 21.-22.11.2022 Inarin kaverikirjastovierailun vuoksi ja 23.12.2022 henkilökunnan vuosilomien johdosta.

Allekirjoitus

Paula Löppönen, kirjastonjohtaja

Organisaatiotieto

Muonion kunta