§ 1 Valokuituverkon hankkiminen kunnan vuokra-asuntoihin

Lataa 

MUODno-2022-550

Päätöspäivämäärä

5.1.2023

Päätöksen tekijä

Elinvoimajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 28.5 §

Kuvaus

Valokuitunen Oy on kiinnostunut toutteuttamaan Muonion kirkonkylän alueelle avoimen valokuituverkon markkinaehtoisesti. Avoimessa valokuituverkossa käyttäjä voi valita haluamansa palvelut 7 eri palveluntuottajalta. Valokuituverkon hankkiminen kunnan kuhteisiin edesauttaa yksityistalouksien valokuituverkon saamista kirkonkylän alueella. Muonion kunnan omistamat As Oy Muonion Kullero ja KOy Muonion Kotikontu sekä osaomistamat KOy Muonion Hilla ja KOy Muonoin Lakka ovat jo päättäneet hankkia valokuituverkon.

Valokuitunen Oy:n tekemän tarjouksen mukaan perustamishinta on 90 €/huoneisto ja kuukausimaksu 7,90 €/kuukausi. Muonion kunta omistaa suoraan 43 huoneistoa, eli perustamishinta on 3 870 euroa ja kuukausimaksu 339,7 euroa. Asukkaan tulee itse hankkia haluamansa palvelut saatavilla olevilta palvuntarjoajilta.

Muonion kunnan pienhankintaohjeen kohda 2.2 mukaan suorahankinta on mahdollista tehdä erityisin perustein. Perusteena suorahankinnassa on, että hankinnan pääasiallisena tarkoituksena on se, että hankintayksikkö saattaa yleisiä viestintäverkkoja saataville.

Kohteiden toteutus on riippuvainen Muonion muun markkinaehtoisen rakentamishankkeen laajuudesta ja aikataulusta. Tavoitteena on kuitenkin saada kohteet rakennettua vuoden 2023 aikana. Perustamismaksu ja kuukausimaksu peritään vasta kun rakentaminen on valmistunut.

Päätös

Päätän hankkia valokuituverkon Muonion kunnan omistamiin asuinhuoneistoihin oheisen tarjouksen mukaan.

Allekirjoitus

Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja

Organisaatiotieto

Muonion kunta