§ 12 LappiNYT 2.0. hankkeeseen osallistuminen

Lataa 

MUODno-2022-532

Päätöspäivämäärä

13.2.2023

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Muonion kunnan hallintosääntö § 28.4

Kuvaus

Muonion kunnan nuorisopalvelut oli vuosina 2018-2020 mukana kunnallisen nuorisotyön LappiNYT – nuorisotyön ytimessä - kehittämishankkeessa. Ko. hankkeessa oli mukana 18 Lapin kuntaa ja hankkeessa kehitettiin pienten kuntien nuorisotyötä sekä kirkastettiin ja nostettiin näkyväksi erityisesti perusnuorisotyön yhteiskunnallista merkitystä syrjäytymistä ennaltaehkäisevänä toimintana. Hankkeessa luotiin myös Lappilaisen nuorisotyön perussuunnitelma, johon nuorisopalveluiden työ nojautuu tänäkin päivänä.

Lapin alueellisilla nuorisotyönpäivillä syksyllä 2022 nousi keskusteluun uusi nuorisotyön kehittämishanke, joka tulee olemaan jatkoa aikaisempaan LappiNYT – Nuorisotyön ytimessä kehittämishankkeeseen. Uusi hanke LappiNYT 2.0. – Ennakoinnilla ja tiedolla johtamisella kohti tulevaisuutta on saanut Lapin aluehallintovirastolta myönteisen avustuspäätöksen ja hankkeelle on myönnetty 60 000€ käytettäväksi vuoden 2023 aikana. Hankesuunnittelussa on ollut mukana Ranua, Tornio, Kolari, Ylitornio ja Peräpohjolan Opisto Torniosta. Hanketta koordinoi Peräpohjolan Opisto. Hankkeen suunniteltu kokonaiskesto on 1.2.2023-31.12.2025, vaikkakin rahoitusta tullaan hakemaan vuosittain. LappiNYT 2.0. -kehittämishankkeen tavoitteena on: Lappilaisen nuorisotyön laadun ja näkyvyyden parantaminen, lappilaisen nuorisotyön aktiivinen kehittäminen yhteistyössä nuorten kanssa sekä työhyvinvointi ja osaamisen kehittäminen.

Hankkeen omarahoitusosuus tarkentuu, kun osallistuvien kuntien lukumäärä varmistuu. Kunnan omarahoitusosuus tulee nykyisen kustannusarvion mukaan olemaan noin 800€ vuonna 2023. Tämä omarahoitusosuus katetaan nuorisopalveluiden budjetista. Hankesuunnitelma ja hankkeen kustannusarvio ovat oheismateriaalina.

Päätös

Muonion kunnan nuorisopalvelut osallistuu LappiNYT 2.0. – Ennakoinnilla ja tiedolla johtamisella kohti tulevaisuutta -kehittämishankkeeseen vuosina 2023-2025.

Allekirjoitus

Päivi Rantakokko

Organisaatiotieto

Muonion kunta