§ 41 Liikuntapalvelujen toiminta-avustukset 2023

Lataa 

MUODno-2023-245

Päätöspäivämäärä

11.5.2023

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Muonion kunnan hallintosääntö 1.4.2023 (Kunnanvaltuusto 20.3.2023 § 5)

Sivistyslautakunta 22.2.2023 § 20

Kuvaus

Liikuntaseurojen vuosiavustuksiin on vuonna 2023 varattu 6 000 €. Tästä summasta 80% (4 800 €) jaetaan toiminta-avustuksina ja 20% (1 200 €) koulutusavustuksina vuoden mittaan hakemusten mukaisesti. 

Tiedotteet haettavista toiminta-avustuksista ovat olleet Luoteis-Lapissa, Muonion kunnan nettisivuilla sekä usealla kunnan sosiaalisen median kanavalla. Lisäksi avustushausta ilmoitettiin suoraan sähköpostitse muoniolaisille liikuntaseuroille. Ilmoitus, hakulomakkeet ja avustusten jakoperusteet ovat olleet saatavilla Muonion kunnan nettisivuilla. Määräaikaan 1.4.2023 mennessä saapui viisi (5) hakemusta, joista yksi siirrettiin nuorisopalveluiden toiminta-avustuksissa huomioitavaksi. Liikunnan toiminta-avustuksista haettava summa oli yhteensä 13 284 euroa. 

Liikunta-avustuksilla tuetaan ja luodaan edellytyksiä monipuolisen liikuntatoiminnan järjestämiselle Muoniossa. Hakijoiden keskinäisessä vertailussa huomioidaan toiminnan laatu, laajuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Avustuksilla tuettavan toiminnan tulee olla kaikille avointa. Ensisijaisesti huomioidaan toiminnan kohdistuminen lasten ja nuorten (alle 18 v) liikuntaan, sitten aikuisten terveysliikuntaan, ja kolmanneksi kilpa- ja huippu-urheiluun.  

Avustusta myönnetään toiminnan järjestämiseen. Toiminnan järjestämisen kannalta välttämättömien materiaalihankintojen osuus voi olla suurimmillaan 25% myönnettävästä avustussummasta. Avustuksia myönnettäessä merkittävin painoarvo asetetaan hakijan suunnitellulle avustuksen käytölle sekä realiteeteille toimien toteuttamiseksi. Avustuksia jaettaessa huomioidaan hakijan saama muu tuki, taloudelliset toimintaedellytykset, arvioitujen kustannusten suuruus suhteessa haettuun avustukseen sekä avustuksen vaikutukset edellä mainittuihin tavoitteisiin. Liikunnan toiminta-avustuksilla pyritään turvaamaan monipuoliset liikunnan harrastamisen mahdollisuudet Muoniossa ympärivuotisesti.  

Avustuksia voidaan myöntää rekisteröidyille yhdistyksille, järjestöille tai yhteisöille, joiden kotipaikka on Muonio, tai jotka tuottavat toimintaa muoniolaisille Muonion alueella. Yhdistyksen tulee toimia liikuntalaissa (390/2015) säädetyn tavoitteen mukaisesti.  

Avustustyöryhmä on arvioinut ja käsitellyt hakemukset kootusti. Kaikki hakemukset ja hakijat täyttävät avustusten yleiset myöntämisperusteet ja kelpoisuusehdot. Avustustyöryhmä ehdottaa liikunnan toiminta-avustuksia jaettavaksi seuraavasti: 

Hakija 

Haettu summa 

Myönnetään 

Myönnetty avustus kohdistuu 

Muonion Kiri 

3 000 

1 500 

•Kaikille ikäryhmille sarjahiihdot ja maastojuoksut 

•Musti-Cup hiihtokilpailut ja leiritoiminnat 

Muonion Tunturi-Veikot 

2 884 

1 200 

•Lasten yleisurheilukoulu ja sarjahiihdot  

•Kaikille avoin koko kylän hiihtotapahtuma 

•Parkkilaskijoiden saliharjoittelu 

•Patjaharjoittelu Oloksella  

Muonion Naisvoimistelijat 

4 000 

1 100 

•Nuorten ja aikuisten viikoittaiset tanssi- ja spinningtunnit 

•Nuorten tanssi ja esiintymisvaatteiden hankinta 

Muonion Melojat 

3 400 

1 000 

•Meloja 1 –kurssin järjestäminen, jotta ohjattua melontatoimintaa pystytään järjestämään ja kehittämään Muoniossa

Yhteensä 

13 284 

4 800 

 

 

Päätös

Avustukset myönnetään avustustyöryhmän ehdotuksen mukaisesti:
Muonion Kiri 1 500 euroa
Muonion Tunturi-Veikot 1 200 euroa
Muonion Naisvoimistelijat 1 100 euroa
Muonion Melojat 1 000 euroa

Avustukset maksetaan hakijoiden ilmoittamille tileille, kun vaadittavat asiakirjat on toimitettu avustuksen myöntäjälle.

Allekirjoitus

Päivi Rantakokko

Organisaatiotieto

Muonion kunta