§ 42 Nuorisopalveluiden avustukset 2023

Lataa 

MUODno-2023-244

Päätöspäivämäärä

11.5.2023

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Muonion kunnan hallintosääntö 1.4.2023 (Kunnanvaltuusto 20.3.2023 § 5) 

Sivistyslautakunta 22.2.2023 § 21

Kuvaus

Vuoden 2023 nuorisopalveluiden avustukset ovat olleet haettavina 1.3.-1.4.2023 välisenä ajanjaksona. Nuorisopalveluiden avustuksiin on varattu määrärahaa yhteensä 1 000 euroa, josta 60% on varattu yhdistysten, seurojen tai muiden toimintaryhmien toiminta-avustuksiin, 20% koulutusavustuksiin ja 20% nuorilta nuorille suunnattuihin tapahtumiin. Tiedotteet haettavista avustuksista on olleet Luoteis-Lapissa, Muonion kunnan nettisivuilla sekä usealla kunnan sosiaalisen median kanavalla. Lisäksi avustushausta ilmoitettiin suoraan sähköpostitse muoniolaisille nuorisoseuroille. Ilmoitus, hakulomakkeet ja avustusten jakoperusteet ovat olleet saatavilla Muonion kunnan nettisivuilla. 

Nuorisoavustushakemuksia tuli määräaikaan mennessä yhteensä kaksi (2) kappaletta. Liikuntapalveluiden toiminta-avustushakemuksista siirrettiin nuorisopalveluiden toiminta-avustusten määrärahasta jaettavaksi yksi (1) hakemus. Nuorisopalveluiden toiminta-avustuksista haettava summa oli siirron jälkeen yhteensä 4 450 euroa.

Nuorisopalveluiden toiminta-avustusta voivat hakea kaikki rekisteröidyt yhdistykset, seurat ja muut toimintaryhmät, joiden järjestämä toiminta kohdistuu alle 29-vuotiaisiin (Nuorisolaki §3) muoniolaisiin lapsiin ja nuoriin. Avustettavan toiminnan tulee kohdistua heidän harrastustoimintansa edistämiseen ja tukemiseen, sosiaaliseen vahvistamiseen tai kasvun ja itsenäisyyden tukemiseen. Avustettavan toiminnan tulee olla nuorisopalveluiden avustusten yleisten ehtojen mukaista toimintaa.

Toiminta-avustus kohdistuu säännölliseen ja jatkuvaan toimintaan ja niitä arvioidaan toimintaan osallistuvien määrällä, toimintakertojen määrällä ja toiminnan tavoitteiden avulla. Toiminta-avustuksen jakoperusteina ovat: hakijan toiminnan tarkoitus, laatu ja laajuus, tuettavan toiminnan tai toimenpiteiden ajankohtaisuus, hakijan omatoimisuus ja omavarainhankinta, hakijan taloudellinen asema sekä hakijan kunnalta, valtiolta, seurakunnalta tai muulta julkisyhteisöiltä saamat avustukset. Nuorisopalveluiden myöntämä toiminta-avustus on tarkoitettu yhdistyksen, yrityksen, seuran tai muun toimintaryhmän hakemuksessaan esittämän toimintasuunnitelman mukaisiin menoihin. Kaiken avustuksissa tuotettavan toiminnan tarkoituksena on kuitenkin oltava kuntalaisten hyvinvoinnin ja osallisuuden tukeminen sekä aktiivisen ja onnellisen elämän toimintaedellytyksien mahdollistaminen. Toiminnan tulee olla yhdistyksen, seuran tai muun toimintaryhmän sääntömääräistä ja toimintasuunnitelman mukaista yleistä nuorisotoimintaa. Nuorisopalveluiden myöntämää toiminta-avustusta ei voi käyttää yksittäisiin kertaluontoisiin tapahtumiin tai toimintoihin.

Avustustyöryhmä on arvioinut ja käsitellyt hakemukset kootusti. Kaikki hakemukset ja hakijat täyttävät avustusten yleiset myöntämisperusteet ja kelpoisuusehdot. Avustustyöryhmä ehdottaa nuorisopalveluiden toiminta-avustuksia jaettavaksi seuraavasti:

Hakija 

Haettu summa 

Myönnetään 

Myönnetty avustus kohdistuu 

Muonion Susipirkat 

700 

500 

Toimintaryhmien retkitoiminnasta aiheutuvat kulut (ruoka-, majoitus-, huolto-, kuljetus- ja kalustevuokrakulut). 

MLL Muonion yhdistys 

250

200 

Lasten pyörärastit kesäkuukausina.

Muonion lapset ja nuoret ry 

3 500 

0

Avustusta ei myönnetä, koska kaikki esitellyt kulut ovat materiaalikuluja. Suositellaan haettavaksi hanketta (esimerkiksi Leader) kaluston hankkimista varten.

Yhteensä

4 450

700

 

 

 

 

Päätös

Avustukset myönnetään avustustyöryhmän ehdotuksen mukaisesti:  

  • Muonion Susipirkat 500 euroa
  • MLL Muonion yhdistys 200 euroa

Allekirjoitus

Päiivi Rantakokko

Organisaatiotieto

Muonion kunta