§ 46 Koulukuvauksen hankinta ajalle 1.8.2023-31.7.2026

Lataa 

MUODno-2023-258

Päätöspäivämäärä

15.5.2023

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Muonion kunnan Hallintosääntö 28.5 §
Muonion kunnan Hankinnat ja hankintaohjeet
Opetushallitus: Koulukuvausten järjestäminen -suositus

Kuvaus

Opetushallitus suosittaa noudatettavaksi suosituksessa todettuja periaatteita ja käytäntöjä koulukuvauksia tilattaessa ja niiden järjestämisestä sovittaessa. Tavoitteena on lisätä kuvauksiin liittyvien menettelyiden avoimuutta, vakiinnuttaa hyviä käytäntöjä sekä varmistaa, että huoltajat voivat ostaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia koulukuvia.
Lainsäädäntö ei velvoita koulua kuvausten järjestämiseen, mutta kuvausten voidaan katsoa olevan sellaista koulun yhteistä toimintaa, johon voidaan käyttää myös koulun työaikaa. Kuvien myyminen ja ostaminen on kuvaamon ja huoltajien välinen oikeustoimi. Kuvien ostaminen on huoltajille vapaaehtoista.

Muonion kunta sivistyspalvelut on pyytänyt tarjousta varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion koulukuvauksista ajalle 1.8.2023- 31.7.2026. Kyseessä on kynnysarvon alittava käyttöoikeussopimus.  

Kasvatuksen ja opetuksen toimiala antaa toimittajalle oikeuden hyödyntää kilpailutettua palvelua kunnan tiloissa sekä periä maksun kuvien ostajalta (huoltajat, aikuiset opiskelijat, henkilökunta).  

Tarjoaja sitoutuu tekemään kuvaukset kaikilla Muonion kunnan kasvatuksen ja opetuksen toimipaikoilla.  

Toimittaja ei maksa järjestelykorvausta kouluille.  

Toimittajalla on mahdollisuus myydä hinnoittelunsa mukaan muita tuotteita huoltajien tilauksen mukaan.  

Tarjouksen tulee sisältää vakioitujen maksullisten kuvatuotteiden lisäksi myös perinteiset maksuttomat edut koululle: sähköiset oppilas- ja henkilökuntakuvat, oppilaiden arkistokuvat, henkilökunnan ryhmäkuvat sekä henkilökunnan galleriakuvan koulun seinälle.  

Tarjous ei sisällä maksuttomia etuja oppilaskunnalle eikä vanhempainyhdistykselle.  

Tarjoaja sitoutuu siihen, että vakioitujen kuvien hinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden. Toimipisteitä on yhteensä 3 ja lapsia n. 350.

Vähimmäisvaatimukset:  

Pakettiin tulee kuulua seuraavat tuotteet ja ne on voitavat ostaa erikseen: 
- ryhmäkuva kuvattavan luokka-asteelta 
- muotokuva 
- tarra-arkki 

Kuvattu voi valita kolmesta tarjotusta kuvatuotteesta haluamansa tuotteen tai tilata kaikki kolme tuotetta. Kuvatulla on mahdollisuus tilata valitsemiaan kuvatuotteita useampia kappaleita sopimushintaan. Toimittajalla on monipuolinen ja helppokäyttöinen sähköinen tilausjärjestelmä. Toimittajalla tulee olla käytössä ammattikäyttöön soveltuva kuvauskalusto (esim. kamera, valaistus). Kuvaus tehtävä studiokuvauksen omaisesti. Tarjoaja käyttää ammattikäyttöön soveltuvaa valokuvapaperia. Kuvat ovat kuvatuilla katsottavissa 10 arkipäivän kuluttua kuvauksesta. Kuvattavia ei velvoiteta ostamaan kuvia.
Toimitusaika: Kuvien toimitusaika postille tilauksesta max. 1 viikkoa. Toimittajalla on oikeus tarjota kuvattaville (huoltajille) muita valikoimiinsa kuuluvia tuotteita vakioitujen tuotteiden lisäksi. Tuotteiden hinnoittelu sekä niiden toimituskulut tulee esitellä tilausvaiheessa niin selkeästi, ettei niiden kustannuksista tule väärinkäsityksiä. Mahdollisuus järjestää kuvaukset kolmena peräkkäisenä päivänä syyslukukauden aikana viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Mahdollisuus kuvata kaveri- ja sisaruskuvat koulupäivän jälkeen. Mahdollisuus koko koulun kuvaan. Toimittajat eivät saa tarjota kouluille ylimääräisiä tuotteita tai palkkioita tms. saadakseen toimeksiantosopimuksen.

Kelpoisuusvaatimukset tarjouksen tekijälle:
Tarjoajan tulee olla kaupparekisteriin merkitty, mikäli lainsäädäntö niin edellyttää. Tarjoajan tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin. Tarjoajan tulee kuulua arvonlisävero- ja työnantajarekistereihin, mikäli lainsäädäntö niin edellyttää. Tarjoajan on täytynyt suorittaa kaikki veronsa ja lakisääteiset sosiaaliturvamaksunsa. Edellytämme, että tarjoajalla on tekniset, taloudelliset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseen. Tarjoaja tai sen johtoon kuuluva henkilö ei saa olla tuomittu rikosrekisterissä ilmenevällä lainvoimaisella tuomiolla hankintalaissa luetelluista rikoksista (hankintalaki 80§). Tarjoajan tulee noudattaa vähimmäisvaatimuksia palkka-, työaika- ja muiden ehtojen osalta, joita Suomen lain ja työehtosopimuksen mukaan on noudatettava tarjouksen piirissä olevassa työssä.

Pisteytys: 
Paketin kokonaishinta (taloudellisuus): 
Tarjous hylätään, jos se ei vastaa tarjouspyyntöä. 

Tilaajalla on oikeus perustellusta syystä hylätä kaikki tarjoukset. 

Tarjousten jättöaika:
​​​​​14.4.2023 – 28.4.2023

Tarjouspyyntö lähettiin sähköpostitse kahdelle toimijalle Pohjois-Suomen alueella: Seppälän Koulukuvat Oy:lle ja Kuvaverkko Oy:lle. Tarjoukset tuli jättää kirjallisesti osoitteeseen sivistys@muonio.fi 28.4.2023 klo 15 mennessä.

Tarjouspyyntöön tuli yksi tarjous Seppälän Koulukuvat Oy:ltä.

Seppälä Koulukuvat Oy:n tarjous:
Tarjous täytti tarjouspyynnön vähimmäisvaatimukset sekä kelpoisuusvaatimukset.

Kuvien hinnat:
Ryhmäkuva (16,5 x 25) á 0,00 €
Tarra-arkki (15 kuvaa) á 0,00 €
Muotokuva-arkki (19 x 25, 4 kuvaa) á 0,00 €

Koonti tarjouksen muusta sisällöstä:
Yllä esitellyt hinnat sekä mahdolliset korvaukset ja edut edellyttävät ryhmä-, muoto- ja kaverikuvien kuvaamista kuvauspäivänä. Tarjotut hinnat ovat voimassa asiakkaan ensi- eli timanttitilauksessa. Muiden kuin sovittujen tuotteiden hinnat ovat hinnaston mukaiset. Asiakkailla on valittavissa nettikaupassa yli sadan tuotteen vaihtuva valikoima.
Valmiit kuvatuotteet toimitetaan 1−2 viikon kuluttua tilauksesta. Tuotteilla (pl. digikuvat) on 14 päivän palautusoikeus. Kaikkia tuotteita on mahdollista ostaa useampia sopimushintaan. Mitään tuotteita ei velvoiteta ostamaan. Kuvat katsottavissa nettikaupassa 10 arkipäivän kuluttua kuvauksesta. Kuvien toimitusaika postille tilauksesta, max 1 viikko.  Arkistokuvat (ryhmä- ja muotokuvat) luokittain kansioissa veloituksetta. Kehystetty 30 x 40 cm kuva henkilökunnasta tai mahdollisesta koko koulun kuvasta. Kuvaukset mahdollista järjestää 3:a peräkkäisenä päivänä syyslukukaudella, viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Mahdollisuus kuvata kaveri- ja sisaruskuvat koulupäivän jälkeen. Mahdollisuus kokokoulun kuvaan.

 

Hankinnasta tehdään kirjallinen hankintasopimus valitun toimittajan kanssa. Sopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman ja sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista sopimuskauden päättyessä. 

Päätös

Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion koulukuvaus hankitaan ajalle 1.8.2023-31.7.2026 Seppälän Koulukuvaus Oy:ltä kuvauksessa tarjouksen mukaisesti.

Oppilaitosten rehtorit ja varhaiskasvatusvastaava sopivat yhdessä toimittajan kanssa koulukuvauksen aikataulusta.

Allekirjoitus

Päivi Rantakokko

Organisaatiotieto

Muonion kunta