§ 55 Päiväkotiavustajan valinta määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.8.2023- 31.7.2025

Lataa 

MUODno-2023-325

Päätöspäivämäärä

22.6.2023

Päätöksen tekijä

Sivistysjohtaja

Päätöksen peruste

Päätöksen peruste Muonion kunnan hallintosääntö § 42 a

Kuvaus

Aluehallintoviraston kehotuksesta (15.2.2022) varhaiskasvatuksessa on ryhdyttävä toimenpiteisiin riittämättömän ruokahuolto-​ / siistijäresurssin aiheuttavien haitallisten ja terveyttä vaarantavien psykososiaalisten kuormitustekijöiden poistamiseksi tai niiden aiheuttaman vaaran välttämiseksi tai vähentämiseksi.

Aluehallintoviraston kehotuksen johdosta varhaiskasvatuksen ruokahuolto Hilla,​ Puolukka ja Vadelma -ryhmien osalta toteutettiin kokeiluna 1.8.2022-​ 31.1.2023 yhteistyössä ravitsemuspalveluiden kanssa. Työntekijä toimi ravitsemuspalveluiden alaisuudessa mutta varhaiskasvatus maksoi palvelusta korotettujen ateriahintojen muodossa. Kyseinen palvelu ei jatkunut 31.1.2023 jälkeen. Asian ratkaisemiseksi hallintojohtaja,​ sivistysjohtaja,​ varhaiskasvatusjohtaja,​ työllisyysvastaava ja ravitsemispäällikkö kokoontuivat neuvotteluihin 8.12.2022. Neuvotteluissa sovittiin,​ että varhaiskasvatus toteuttaa ruokahuollon omana toimintanaan yhteistyössä työllistymispalveluiden kanssa ja tehtävään palkataan työntekijä palkkatukeen oikeuttavilla ehdoilla. Palkkatuettu henkilö täytti tehtävän ajalla 23.1.2023- 7.5.2023, jonka jälkeen hän työllistyi vapaille työmarkkinoille. Varhaiskasvatuksen ruokahuoltoon soveltuvaa tekijää ei enää löytynyt työllisyyspalveluiden kautta yllä mainittujen ehtojen mukaisesti ja neuvottelut käynnistettiin uudelleen. Sivistysjohtajan, varhaiskasvatusvastaavan sekä henkilöstö- ja hallintosuunnittelijan neuvottelujen tuloksena päätettiin, että varhaiskasvatus toteuttaa ruokahuollon tehtävän omana toimintanaan perustamalla päiväkotiavustajan toimen. Avustajan tehtävänä on myös paikata tämän hetkistä ryhmäavustajan tarvetta Vadelma-ryhmässä. Tehtävään sisältyy ruokahuoltotehtäviä (60%) ja lapsiryhmässä tehtävää työtä (40%).

Päiväkotiavustajaan ei ole varattu määrärahoja varhaiskasvatuksen budjetista. Varhaiskasvatuksen talousarviossa on kuitenkin varauduttu perhepäivähoitajan palkkaukseen, mutta tämä tehtävä on toistaiseksi täyttämättä. Säästöä muodostuu myös ateriahintojen huojennuksesta. Varhaiskasvatuspalvelut tarkastelee palkkakuluihin varattuja määrärahoja vuoden kuluessa ja lisämäärärahaa haetaan tarvittaessa.

Päiväkotiavustajan määräaikainen tehtävä on ollut avoimena kuntarekry-​ järjestelmässä,​ työ-​ ja elinkeinotoimiston tiedotuksessa ja kunnan internetsivuilla julkaistulla ilmoituksella. Tehtävän määräaikaisuus johtuu päiväkodin vireillä olevasta rakennushankkeesta, jonka yhteydessä päiväkodin ruokahuolto- ja siistijäresursseja tarkastellaan kokonaisuutena uudelleen. Hakuaika tehtävään päättyi 19.6.2023 klo 13.00.  Tehtävään haki määräaikaan mennessä yksi hakija *********. Hakijan haastattelivat sivistysjohtaja Päivi Rantakokko ja varhaiskasvatusvastaava Kaisa Mella, jotka yksimielisesti totesivat ********* olevan soveltuva tehtävään. 

Päätös

Varhaiskasvatuspalveluiden määräaikaiseksi päiväkotiavustajaksi valitaan ********* ajalle 1.8.2023-​ 31.7.2025. Palvelussuhteen viikkotyöaika on 38,​25h (yleistyöaika) ja tehtäväkohtainen palkka 2100€ / kk sis. TVA (05VKA 070). Palkkaan ei ole huomioitu 1.6.2023 voimaan tullutta KVTES:n mukaista yleiskorotusta.

 

Allekirjoitus

Päivi Rantakokko

Organisaatiotieto

Muonion kunta