§ 11 Vesihuollon kehittämissuunnitelma, konsultin valinta

Lataa 

MUODno-2023-357

Päätöspäivämäärä

3.7.2023

Päätöksen tekijä

Elinvoimajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 28.5 §: 

 

Kuvaus

Muonion kunta on saanut myönteisen rahoituspäätöksen ELY- keskukselta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta, Muonion kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma– hankkeeseen. Hankkeen toteutusaika on 1.3.2022 - 31.12.2023.

Hankkeeseen liittyvät osatehtävät koostuvat Muonion kunnan vesihuoltolaitoksen suuntaviivojen määrittämisestä ja toiminta-alueiden päivittämisestä.

Muonion kunnan viimeisin vesihuollonkehittämissuunnitelma on tehty vuonna 2012. Muonion kunnan vesihuoltolaitoksen vesihuoltoverkosto on rakennettu pääasiassa 1970-luvulla, suurinta osaa siitä ei ole huollettu tai kunnostettu rakentamisen jälkeen. Jätevedenpuhdistamolle kuljetetaan paljon vuotovesiä, mikä tuhlaa energiaa sekä heikentää puhdistustuloksia ja on siten haitaksi ympäristölle.

Haasteena on koettu myös kiinteistöitä tulevat hule- ja vuotovedet. Lisäksi kunnan viemäriverkostossa on kiinteistöjä joilla, sakokaivot käytössä. Sakokaivojen tyhjennys aiheuttaa kustannuksia sekä pistekuormaa jätevedenpuhdistamolle, vanhat sakokaivot lisäävät myös vuotovesiä verkostoon.

Kehittämissuunnitelmassa tarkastellaan suositellut toimenpiteet Muonion kunnan vesihuollon sekä kunnan alueella toimivien vesiosuuskuntien kehittämiseksi ja päivitetään vesihuoltolaitoksen toiminta-alueet ja tavoitealueet tuleville vuosille eli selvitetään mille alueille vesihuoltoverkostoa kannattaa kehittää.

Suuntaviivojen lisäksi Muonion kunnan vesihuoltoverkosto tarvitsee kipeästi toimenpiteitä verkoston kunnon parantamiseksi. Nämä toimenpiteet vaativat investointeja, kehittämissuunnitelmassa tulisi huomioida saneerauksien tarve ja tulevien vuosien investointimäärät. Kestävä vesihuolto talouden, investointien ja henkilöstöresurssien näkökulmasta.

Muonion kunnan elinvoimapalvelut on kilpailuttanut vesihuollon kehittämissuunnitelman laatimisen Cloudia kilpailutuspalvelussa 24.3.2023. Hanke alittaa hankintalain mukaisen kansallisen kynnysarvon ja on näin ollen niin sanottu pienhankinta.

Tarjousten valintakriteereiksi oli ilmoitettu sekä hinta että laatu seuraavasti pisteytettynä:
1. Kokonaishinta, 60 p
2. Työohjelman sisältö, 20 p
3. Aiemmat referenssit, 20 p

Tarjoukset tuli jättää sähköisesti Cloudiaan 12.4.2023 klo 12:00 mennessä. 

Määräaikaan mennessä tuli kaksi (2) tarjousta:
Ramboll Finland Oy ja Sweco Finland Oy

Vesihuoltolaitoksen päällikkö on tehnyt yhteenvedon tarjouksista huomioiden tarjoajien hinta ja laatupisteet. Yhteenveto pisteytyksestä on tämän päätöksen liitteenä. 

Päätös

Hyväksytään kehittämissuunnitelman laatijaksi korkeamman kokonaispisteytyksen Sweco Finland Oy:n tarjous hintaan 11.750,00 eur. 

Organisaatiotieto

Muonion kunta