Tarkastuslautakunta, kokous 11.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Liukuvan työajan soveltamisohje

MUODno-2023-402

Valmistelija

  • Saara Koivisto, saara.koivisto@muonio.fi

Perustelut

Kunnanhallitus hyväksyi 25.9.2023 § 261 liukuvan työajan soveltamisohjeen.

Liukuvan työajan soveltamisohje perustuu kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen III luvun 31 – 35 §:n liukuvaa työaikaa koskeviin määräyksiin. Ohjetta voidaan soveltaa niihin KVTES:n ja TS:n piirissä oleviin työntekijöihin, jotka noudattavat joko yleistyöaikaa tai toimistotyöaikaa ja joiden työtehtävät mahdollistavat liukuvan työajan käytön.

Liukuvalla työajalla tarkoitetaan säännöllisen työajan järjestämistä siten, että työntekijä voi kiinteän työajan ulkopuolella annetuissa rajoissa määrätä työnsä päivittäisen alkamis- ja päättymisajankohdan. Yhdenjaksoinen kiinteä työaika on klo 9.00 - 15.00 välinen aika, jolloin kaikki ovat työssä päivittäistä lepoaikaa lukuun ottamatta. Liukuma-aika on kello 7.00 - 9.00 ja kello 15.00 - 17.00. Liukuma-aikojen rajoissa työntekijä päättää saapumisensa työhön ja työstä lähtemisensä.

Liukuvan työajan soveltamisohje ohjaa henkilöstöä myös saldokertymien käytössä erilaisissa tilanteissa. Ohjeessa halutaan korostaa sitä, että liukuva työaika ei ole tarkoitettu sadojen kerryttämiseen ja saldojen kertymistä tulee seurata sekä esihenkilö- että työntekijätasolla.

Yt-toimielin käsitteli liukuvan työajan soveltamisohjetta 24.8.2023 § 57.

Ehdotus

Esittelijä

  • Saara Koivisto, saara.koivisto@muonio.fi

Puheenjohtaja
Tarkastuslautakunta merkitsee tiedoksi liukuvan työajan soveltamisohjeen.

Päätös

Lautakunta hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)