Hyppää sisältöön
  Vireillepano/-tulo   Valmistelu (Käynnissä)

Torassiepin ranta-asemakaava

TUNNUS
MUODno-2023-523
YHTEYSHENKILÖ
Jarmo Lokio

Harriniva Oy laatii ranta-asemakaavaa n. 170 ha:n alueelle Toras-Siepissä. Kaavan tavoitteena on mahdollistaa uniikki kohde luontoarvot ja perinnemaisema huomioiden. Mökkikylän tilalle on tarkoitus rakentaa korkeatasoinen lomakylä, jossa on ravintola ja muita rakennuksia. Toteutustapaa ei vielä määritelty, mutta esim. rakennukset tullaan sovittamaan maisemaan. Kaavassa tullaan huomioimaan lumirakentamisen mahdollistaminen ja tämä edellyttää palvelurakennuksia alueella. Suunnitelmassa tullaan selvittämään mm. rantarakentamisen mahdollisuudet nykyisen lomakylän ulkopuolella.

Suunnitelmassa huomioidaan myös ohjelmapalvelujen järjestäminen ympärivuotisesti. Toiminnan edellyttämät rakennukset sovitetaan myös matkailijoille, jotka eivät yövy alueella. Lähtökohtia suunnittelulle ovat hiljaisuus, ympäristöön soveltuva rakentaminen, maisema-arvot ja luonnonläheisyys.

Suunnittelualueelta avautuu näköala Pallakselle. Hankkeessa selvitetään mahdollisuus rakentaa täysin erillinen kokonaisuus vaaran rinteeseen.

Suunnitelmissa ei ole tarkoitus rakentaa mahdollisimman laajasti, mutta tulevaisuus otetaan huomioon ja rakentaminen tapahtuu vaiheittain sesonkien ehdoilla.

Rakentamisessa kulmakivenä on ekologisuus, vastuullisuus, perinteet ja luontoarvot. Tavoitteena on säilyttää tunnelma pienenä ja uniikkina kohteena, mutta varautua kapasiteetiltaan isompaan kokonaisuuteen, alustava suunnitelma on 300 vuodepaikkaa. Alueen suuri koko (170,5 ha) mahdollistaa kehitysmallin toimintaedellytykset ja väljyys voidaan säilyttää.

Rakentamisen määrä ja sijoittuminen tarkentuvat hankkeen edetessä.


ASIAN KÄSITTELY

  Valmistelu - 17.6.2024 - Käynnissä

Laaditaan asiakirja

  Vireillepano/-tulo - 26.10.2023 - Valmis

Vastaanotetaan asiakirja