Elinvoimalautakunta, kokous 8.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 61 Jätevedenpuhdistamon 3. ja 4. bioroottorin uusiminen

MUODno-2021-710

Valmistelija

  • Jaakko Muotka, vs. elinvoimajohtaja, jaakko.muotka@muonio.fi

Perustelut

Muonion kirkonkylän jätevedenpuhdistamon bioroottorit ovat saneerauksen tarpeessa. Kennojen huonon kunnon huomasi myös ympäristötarkastaja käydessään Muoniossa syksyllä  ja kehoitti uusimaan roottorit mahdollisimman pian. Kennot täytyy uusia kokonaan, koska muuten roottori jäisi edelleen epätasapainoon. Jätevedenpuhdistamolla on yhteensä neljä bioroottoria, joista kaksi on jo uusittu. 

Koska tarvikkeiden hankinta kestää useamman kuukauden, tulisi päätös hankinnasta tehdä nyt, jotta työt voitaisiin aloittaa mahdollisimman aikaisin ensi vuonna.
Saneeraustyö ja sen laskutus tapahtuisi vasta ensi vuoden puolella, mikä vaatisi investointimäärärahan hankkeelle vuoden 2025 talousarvioon. 

Kunnan vesihuoltolaitoksen käyttämiin laitteisiin saa osia ainoastaan T&A Mämmelä Oy:ltä, mistä johtuen hankinnassa on päädytty suorahankintaan. Vesihuoltolaitoksen päällikkö on pyytänyt tarjouksen kahden bioroottorin uusimisesta T&A Mämmelä Oy:ltä. 

Saapuneen tarjouksen mukaan kokonaishinta kahdelle roottorille on 104520 eur (alv 0%) ja työt voitaisiin aloittaa 4 kk kuluttua tilauksesta.                       

Hallintosäännön 28 § mukaan lautakunta päättää harkinnanvaraisista hankinnoista, kun hankinta ylittää 20 000 euroa.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta hyväksyy T&A Mämmelä Oy:n tarjouksen bioroottorien saneeraustyöstä hintaan 104 520,00 eur (alv 0%). 

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

T&A Mämmelä Oy