Kunnanhallitus, kokous 28.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 206 Jäsenen valitseminen Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon jaostoon

MUODno-2021-370

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Ympäristöterveydenhuollon tehtävänä on ylläpitää ja edistää väestön terveyttä erilaisin elinympäristöön kohdistuviin toimenpitein. Ympäristöterveydenhuollon toiminta-alueena on Enontekiö, Kittilä, Muonio ja Sodankylä.

Jäsenkuntien valtuustot valitsevat toimikaudekseen ympäristöterveydenhuollon jaostoon jäsenet. Muonion kunta valitsee jäsenen ja hänelle henkilökohtaista varajäsenen.

Kunnat voivat sopimuksen nojalla hoitaa tehtäviään yhdessä. Ne voivat sopia, että jokin tehtävä annetaan toisen kunnan hoidettavaksi yhden tai useamman kunnan puolesta. Kuntien yhteistoiminnan muodosta ja yhteisistä toimielimistä säädetään kuntalain 49 §:ssä. Yhteisen toimi­elimen jäsenten vaalikelpoisuudessa noudatetaan samoja säännöksiä kuin yhteistoimintaan osallistuvassa kunnassa vastaavaan toimielimeen. Jos henkilö ei ole vaalikelpoinen omassa kunnassaan johonkin toimielimeen, hän ei ole vaalikelpoinen vastaavaan yhteiseen toimielimeenkään.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se valitsee toimikaudekseen jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon jaostoon kunta- ja tasa-arvolain sekä hallintosäännön mukaisesti.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)