Elinvoimalautakunta, kokous 1.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 LISÄPYKÄLÄ: Päämaan vedenottamon ja syöttövesijohdon rakentaminen (lisäpykälä)

MUODno-2021-362

Valmistelija

  • Larissa Rimpiläinen, larissa.rimpilainen@muonio.fi
  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Muonion kuntaan on tarkoitus rakentaa uusi vedenottamo ja sitä varten ELY-keskus myönsi ympäristöluvan keväällä 2021. Vedenottamo on suunniteltu rakennettavaksi kirkonkylän läheisyyteen, Päämaan alueelle.

Kunnanvaltuusto on varannut vuoden 2022 investointiosaan 380 000 eur määrärahan Päämaan vedenottamon rakentamiseen.

Vedenottamon rakentamista suunniteltiin jo vuonna 2021. Kunnan saamat urakkatarjoukset ylittivät kuitenkin siinä määrin Pohjois-Suomen Suunnittelupalvelu Oy:n tekemän kustannusarvion, että lautakunta on kokouksessaan 14.5.2021 §50 ja §51 hylännyt saamansa tarjoukset. Tarve uuden vedenottamon rakentamiselle on kuitenkin edelleen olemassa. 

Toteuttamalla rakennushanke kunnan omana työnä päästään todennäköisesti kustannusarvioin mukaiseen kokonaishintaan, mikä on selvästi pienempi kuin aiemmin saatu urakkatarjous.  Hankkeen kesto on noin 3-4 kk. Tarkoituksena on ostaa projektinjohtopalveluita aiempaa kokemusta omaavilta tahoilta. Työnjohdosta vastaa vesilaitoksen päällikkö ja varalla toimii elinvoimajohtaja. Tarkoituksena on myös siirtää vesilaitosasentaja työskentelemään hankkeelle kokopäiväisesti, jolloin saadaan oman organisaation ymmärrystä vedenottamosta kasvatettua. Ulkoa ostetaan mm. maanrakennustyöt ja rakennustyöt. Merkittävänä hyötynä nähdään myös paikallisten yrittäjien (maanrakennus ja rakennus) käyttäminen hankkeessa.

Hankkeen kustannusarvio kokouksen oheismateriaalina.

Hallintosäännön 26 §:n mukaan kunnanhallitus päättää rakennustöiden suorittamista kunnan omana työnä tai antamista urakalla suoritettavaksi kansallisen kynnysarvon ylittävissä hankkeissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle vedenottamon rakentamista omana työnä.

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)