Elinvoimalautakunta, kokous 10.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Elinvoimalautakunnan kokoontuminen 2023

MUODno-2023-3

Valmistelija

  • Sari Virkkunen, toimistosihteeri, sari.virkkunen@muonio.fi

Perustelut

Kunnan hallintosäännön 123 § mukaan, luvun 15 (kokousmenettely) määräyksiä noudatetaan valtuustoa lukuun ottamatta kunnan toimielinten kokouksissa.

Hallintosäännön 127 § mukaan toimielin päättää kokoustensa ajan ja paikan. Vuoden 2022 pidettiin kymmenen (10) kokousta joista seitsemän kokousta kuukauden viimesenä tiistaina. 

Hallintosäännön 128 § määrää, että kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset toimielimen päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jolleivat erityiset syyt ole esteenä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla vähintään seitsemän päivää ennen kokousta. Lautakunta on kokouksessaan 17.12.2019, 112 § päättänyt, että esityslista toimitetaan lautakunnan jäsenten lisäksi myös lautakunnan varajäsenille.

Pöytäkirja pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä kunnan internetsivulla muonio.cloudnc.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta päättää pitää vuoden 2023 lautakunnan kokoukset ensisijaisesti aina kuukauden viimeisenä tiistaina lukuun ottamatta heinä- ja joulukuuta, jotka ilmoitetaan erikseen. Lautakunta päättää myös, että kokouskutsu ja mikäli mahdollista myös esityslista lähetetään lautakunnan jäsenille, varajäsenille ja kunnanhallituksen edustajille seitsemän (7) päivää ennen kokousta ensisijaisesti sähköisesti.

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.