Elinvoimalautakunta, kokous 10.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Jätevedenpuhdistamon bioroottorin uusiminen

MUODno-2021-710

Valmistelija

  • Larissa Rimpiläinen, larissa.rimpilainen@muonio.fi
  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi
  • Sari Virkkunen, toimistosihteeri, sari.virkkunen@muonio.fi

Perustelut

Muonion kirkonkylän jätevedenpuhdistamon bioroottorit ovat saneerauksen tarpeessa. Kahden roottorin kennomuovit eivät ole tasapainossa ja niitä on jouduttu vaihtamaan jo aikaisemmin. Ympäristötarkastaja on kehottanut uusimaan roottorit mahdollisimman pian. 

Viime vuonna on jo vaihdettu ensimmäinen roottori, tänä vuonna olisi vuorossa seuraavan roottorin vaihto. Vesihuoltolaitoksen päällikkö on pyytänyt tarjouksen T&A Mämmelä Oy:ltä, joka on ainoa kyseisten osien toimittaja. Tarjouksen kokonaishinta on  50 445 eur (alv 0 %). 

Kunnanvaltuusto on talousarviossaan vuodelle 2023 hyväksynyt 52 000 euron investointimenon kirkonkylän viemärilaitoksen bioroottorin uusintaan. 

Hallintosäännön 27 § mukaan lautakunta päättää hankinnoista myönnettyjen määrärahojen ja määriteltyjen hankintarajojen puitteissa. Hankintahinta ylittää 28.5 § mukaiset viranhaltijoiden hankintarajat. Pienhankintaohjeen kohdan 2.2 mukaan suoran hankinnan toteuttaminen kansalliseen kynnysarvoon asti on mahdollista erityisin perustein, mikäli tarjouskilpailun kustannukset ohittaisivat kilpailutuksessa saatavan hyödyn tai kilpailutuksella ei saavuteta kunnan kokonaisedun kannalta tarkoituksenmukaista ratkaisua tai hankintayksiköstä riippumattomasta kiireestä johtuen. 

Hankintahinta alittaa erityisalojen hankintalain 13 §:n mukaisen kynnysarvon. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta hyväksyy T&A Mämmelä Oy:n tarjouksen hintaan 50 445 eur (alv 0 %). 

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

T&A Mämmelä Oy