Tunturi-Lapin maaseutulautakunta, kokous 31.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Luonnonvarapäällikön ja maataloussihteerin tehtäväkuvien tarkistaminen

MUODno-2023-50

Valmistelija

  • Heikki Kauppinen, luonnonvarapäällikkö, heikki.kauppinen@muonio.fi

Perustelut

Luonnonvarapäällikön (aikaisemman maaseutupäällikön, sitä edeltävän elinkeinoasiamies-maataloussihteerin) tehtävänkuvien pohja tulee vuosikymmenten takaa,ja sisältää näinollen yritysneuvonnan kaikille toimialoille, kunta- ja aluesuunnitteluun, kylätoimintaan, matkailualueen erilaisiin edistämistoimiin etc. liittyviä tehtäviä. Puolet virasta on määritetty maaseutuhallinnon tehtäviin käytettäväksi.

Luonnonvarapäällikkyyden perusteena oli se, että noita yleisiä yritysten perustamiseen, sijoittumisneuvontaan, rahoitustukijärjestelmiin, samoin kuin kuntakehittämiseen ja muuhun nyt kunnan kehittämispäällikön tehtäviin sisältyviä osioita vähennetään, ja luonnonvarapäällikkyyteen sisältyy virkavastuulla lähiympäristön ja vesistöjen käytön ja niihin kohdistuvien hankkeiden edistäminen, maaseutuelinkeinojen yritystoimintojen edistäminen, kuntayhteistyön muodot näissä, ja Laissa maaseutuhallinnon järjestämisestä kunnissa 210/2010 määritetyt virkatehtävät.

Tätä tehtäväpakettia on tarpeen tarkastella 1.5.2023 virkasiirron näkökulmasta, jotta tehtävään nimitettävän henkilön tehtäväkohtainen palkkaus voidaan määritellä vastaamaan tehtävien vaativuustasoa mahdollisimman tarkoin.

Luonnonvarapäällikön tehtävänkuvaus laaditaan yhdessä elinvoimajohtajan ja virassa toimivien osallisten kesken, ja sen vahvistaa elinvoimajohtaja.

Maataloussihteerin tehtävänkuvauksen ajanmukaistamista tulee tehdä maaseutuelinkeinorakenteen muuttumista vastaavasti, ja sisällyttää tehtäväpainotuksia yhteistoiminta-alueen kunnissa toimivien elinkeinonharjoittajien palvelutarpeita vastaaviksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heikki Kauppinen, luonnonvarapäällikkö, heikki.kauppinen@muonio.fi

Maaseutulautakunta käy yleiskeskustelun tehtävänkuvausten ajantasaistamisen tarpeista, ja esittää vastuuviranahaltijoille tehtävänkuvausten laatimista niin että ne ovat käytettävissä täytettäessä luonnonvarapäällikön ja maataloussihteerin virkoja ja niissä toimivien henkilöiden tehtäväkohtaista palkkausta määritettäessä.

Päätös

Lautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.