Tunturi-Lapin maaseutulautakunta, kokous 20.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Muut asiat

Perustelut

Lautakunta teki päätöksen, että Lapin Maaseutugaalassa 2024 palkitaan tilalliset Hanne Tapojärvi-Lompolo ja Eero Lompolo. 

Perustelut valinnalle:
Hanne ja Eero ovat jatkaneet maatilayrityksensä toimintaa erittäin nuorella iällä, sukupolvenvaihdoksen jälkeen vuodesta 2002 lähtien. Tilalla kasvatetaan lihakarjaa ja tuotantoa laajennettiin vuonna 2007, jolloin perheessä oli jo kaksi pientä lasta. Tapojärven maatila sijaitsee Muoniossa Kaalamanniemen sivukylässä, jossa palveluja ja julkisia kulkuyhteyksiä ei ole. Tilan syrjäinen sijainti on aiheuttanut omat haasteensa, mutta Hanne ja Eero ovat kunniallisesti jatkaneet maatilansa pyörittämistä kiireisen lapsiarjen keskellä, samalla huolehtien kyläyhteisönsä toiminnasta ja sen ikääntyvästä sukupolvesta. Lisäksi Hanne on ollut luottamustoimissa Muonion kunnassa ja oman alansa piirissä mm. MTK:n paikallisyhdistyksessä ja Lihakunnan edustajistossa. Perheen vapaa-aika on ollut vähäistä, mutta lasten ottaminen mukaan maatilan töihin on mahdollistanut perheen yhdessäolon ja tietotaidon siirtämisen tuleville sukupolville. Haluamme kiittää Hannea ja Eeroa esimerkillisestä työstä maatalouden jatkuvuuden ja yhteisöllisyyden saralla.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)