Kunnanhallitus, kokous 29.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 102 Lukion rehtorin viran täyttölupa

MUODno-2021-122

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Merikki Lappi, sivistystoimenjohtaja, merikki.lappi@muonio.fi

Perustelut

Muonion lukion rehtorin virka on ollut ilman vakinaista haltijaa helmikuusta 2019. Tehtävä on hoidettu väliaikaisjärjestelyillä. Helmikuuhun 2019 asti tehtävään oli yhdistetty Ammattiopisto Lappian toimipaikkapäällikön tehtävä. Tämä järjestely on purettu. Yhdistäminen perusopetuksen rehtorin tai sivistystoimenjohtajan tehtävään on todettu tehtävänä liian laajaksi ilman merkittäviä ja kalliita apulaisrehtori tai –johtajajärjestelyjä. Samoin henkilökunnalta kerätty palaute puoltaa esitystä siitä, että perusopetuksessa ja lukiolla olisi jatkossa omat rehtorit, ja lukion rehtoriutta ei yhdistettäisi muihin virkoihin.

Sivistyslautakunta esittää täyttöluvan myöntämistä lukion rehtorin virkaan. Viran kelpoisuus- ja muut ehdot on päätetty tämän kokouksen pykälässä 48. Kustannusvaikutus, jota ei ole sisällytetty talousarvioon, on 1.8.-31.12.2021 noin 26 000 euroa.

Virka laitetaan hakuun välittömästi, kun kunnanhallitus on myöntänyt täyttöluvan.

Ehdotus

Esittelijä

Merikki Lappi, sivistystoimenjohtaja, merikki.lappi@muonio.fi

Lautakunta esittää kunnanhallitukselle lukion rehtorin täyttöluvan myöntämistä. Palkkaus esitetään määriteltäväksi OVTES:n mukaisesti: peruspalkka 1.4.2021 on 4 537,91 €.

Päätös

Lautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Perustelut

Sivistyslautakunta esittää 26.3.2021 kokouksessa lukion rehtorin viran täyttämistä.

Lukion rehtorin virka on ollut ilman vakinaista haltijaa helmikuusta 2019 ja tehtävää on hoidettu väliaikaisjärjestelyillä. Virkaan oli yhdistetty Ammattiopisto Lappian toimipaikkapäällikön tehtävä ja tämä järjestely on purettu. Lukion rehtorin tehtävien yhdistäminen perusopetuksen rehtorin tai sivistystoimenjohtajan tehtävään on todettu tehtävänä liian laajaksi ilman merkittäviä ja kalliita apulaisrehtori tai –johtajajärjestelyjä. Samoin henkilökunnalta kerätty palaute puoltaa esitystä siitä, että perusopetuksessa ja lukiossa olisi jatkossa omat rehtorit eikä lukion rehtoriutta yhdistettäsi muihin virkoihin. 

Sivistyslautakunta esittää täyttöluvan myöntämistä lukion rehtorin virkaan. Rehtorin tehtävään kuuluu opetusalan työehtosopimuksen mukaan opetusvelvollisuus, josta osa voidaan tarvittaessa korvata muilla tehtävillä. Kustannusvaikutus, jota ei ole sisällytetty talousarvioon, on 1.8.-31.12.2021 noin 26 000 euroa.

Virka laitetaan hakuun välittömästi, mikäli kunnanhallitus myöntää täyttöluvan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus myöntää luvan täyttää lukion rehtorin virka. 

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

sivistysosasto, palkat, henkilöstö- ja hallintosuunnittelija

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)