Kunnanhallitus, kokous 29.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 109 LISÄPYKÄLÄ: Kaavoituksen käsittely ja julkisuus – kuntien yhteishankkeeseen osallistuminen (lisäpykälä)

MUODno-2021-138

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Valtion talousarviossa on 10 miljoonan euron määräraha, jolta voidaan myöntää avustusta kunnille ja kuntayhtymille digitalisaatiota edistäviin hankkeisiin. Avustuksen kohteena vuonna 2021 on kuntien toiminnan ja palveluiden digitalisaation kehittäminen rakennetun ympäristön toimialalla sekä digitaalisen turvallisuuden edistäminen kuntien toiminnan ja johtamisen jatkuvuuden varmistamiseksi. 

Avustusta voi hakea kuntien yhteisiin hankkeisiin, joilla edistetään digitalisaatiota ja sen edellyttämää toiminnan muutosta ja juurtumista pysyviksi ja entistä paremmiksi käytännöiksi. Valtionavustusta myönnetään vain hankkeisiin, jotka useammat kunnat toteuttavat yhdessä. Kehittämishankkeiden ja avustuksen kohteena tulee olla ennen kaikkea kuntien toimintatavoissa ja prosesseissa tapahtuvat muutokset. Hankkeessa tulee suunnitella, miten toiminnan muutokset toteutetaan ja miten hankkeen tuloksia tullaan hyödyntämään ja levittämään hankkeen päätyttyä sekä kuvata nämä hakemuksessa.

Avustusta ei voi hakea sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeisiin tai yksinomaan aineiston digitointiin.

Porin kaupunki lähestyi kuntia, joissa on käytössä CaseM asianhallintajärjestelmä ja esitti yhteishanketta, jossa kaavoitusprosessi hoidetaan asianhallintajärjestelmän kautta. Perusteluina on mm., että kaavojen käsittelyvaiheet on tarpeen saada esitettyä kootusti ja asianhallinnassa on olemassa julkaisemisessa tarvittavaa tietoa. Sama esitys on tehty mm. Rovaniemen ja Kajaanin kaupungeille ja Enontekiön, Kangasniemen ja Kempeleen kuntiin.

Avustuksen määrä on 85 % kustannuksista ja CaseM ohjelmatoimittaja Kuntien Tiera/Fujitsu on toimittanut kustannusarvion Porin kaupungille (n. 160 000 euroa). Kuntien maksuosuus 15 % pyritään kattamaan kuntien työnä hankkeen toteuttamisessa ja mikäli maksettavaa jää, mukana olevia kuntia laskutetaan asukaslukujen suhteessa. Porin kaupunki huolehtii hankkeen aikaisista kustannuksista.

Kuntien tehtäviä hankkeessa on mm. hankehakemuksen kommentointi, määrittelyjen tarkentaminen, testaus, käyttöönotto ja tuntimäärien raportointi. Alustavan aikataulun mukaan hanke voisi käynnistyä syksyllä 2021 ja käyttöönotto olisi vuonna 2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää osallistua kuntien yhteishankkeeseen, jossa haetaan valtionvarainministeriöltä avustusta kuntien digitalisaation edistämiseen. Yhteishankkeen tarkoituksena on saada kaavoitusprosessi dokumentoidustii CasM Asianhallintajärjestelmään ja Porin kaupunki toimii hankkeen hallinnoijana.  

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

Porin kaupunki

Muutoksenhaku

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Muonion kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Muonion kunnanhallitus

Kirjaamon yhteystiedot

Postiosoite: Muonion kunta, Puthaanrannantie 15, 99300 Muonio
Käyntiosoite: Puthaanrannantie 15 a
Sähköpostiosoite: kirjaamo@muonio.fi
Puhelinnumero: 0400 686 211

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Muonion kunnan kirjaamosta.