Elinvoimalautakunta, kokous 12.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 148 Reittivastaavan toimi

MUODno-2023-562

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 29.5.2023, 24 § hyväksynyt uuden hallintosäännön, jossa reittivastaavan tehtävät on eriytetty vesihuoltolaitoksen päällikön tehtävistä.

Elinvoimalautakunta on kokouksessaan 10.10.2023, § 116 varautunut reittien kunnossapidon siirtymiseen kunnan järjestettäväksi syksystä 2024 alkaen, siirtämällä ulkopuoliselle urakoitsijalle suoritetun kunnossapitourakan määrärahoista 70.000 eur palkkoihin ja polttoaineisiin. Tehtävien siirtyessä kunnan hoidettavaksi, tulee tehtävän hoitamiseen varata myös riittävä henkilöstöresurssi. Samalla myös tehtävän määräaikaisuuden peruste poistuu, jolloin reittivastaavan toimi tulee muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi.

Reittivastaava toimii Muonion kunnan henkilöstöorganisaatiossa tehtäväyksikkövastaavana. Reittivastaavan työtehtäviin kuuluu ulkoliikuntapaikkojen ja reittien ylläpito ja kehittäminen yhdessä elinvoimajohtajan kanssa.Lisäksi hän toimii ulkoilualueiden hoitajien esihenkilönä. Reittivastaavan tehtäväkohtainen palkka on 3270,40 €/kk, hinnoittelutunnus 5 01 02 01 4, työaika on toimistotyöaika 36,25 h/vko.

Työsopimus voidaan solmia määräaikaisena silloin, kun siihen on olemassa perusteltu syy. Määräaikaisuuden perusteena voi olla mm. työn luonne, sijaisuus, harjoittelu tai muu näihin rinnastettava syy. Jos työnantaja kuitenkin teettää määrättyä työtä toistuvasti, hänellä ei ole perusteltua syytä tehdä määraaikaisia työsopimuksia. Ilman perusteltua syytä määräaikaisena tehtyä sopimusta pidetään toistaiseksi voimassa olevana (Työsopimuslaki 3§). 

Kunnan hallintosäännön 55 § mukaan lautakunnat valitsevat alaisensa organisaation tehtäväaluevastaavat ja tehtäväyksikkövastaavat. 

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta päättää laittaa reittivastaavan toistaiseksi voimassa olevan toimen haettavaksi niin, että työ alkaa 2.1.2024.
 

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Valmistelija

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Reittivastaavan tehtävään tuli määräaikaan mennessä neljä hakemusta. Yhteenveto hakijoista pykälän oheismateriaalina. Hakijoista kolme täytti hakuilmoituksessa vaaditut kelpoisuusehdot. 

Kokonaisharkinnan perusteella ansioitunein hakija on *********

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta päättää, että:
- Tero Kylä-Kaila valitaan toistaiseksi voimassa olevaan reittivastaavan toimeen
- Reittivastaavan palvelussuhteen ehdot määräytyvät TS:n mukaan. 
- Tehtävän palkkaryhmä on 5 01 02 01 4, tehtävän palkkaus muodostuu tehtäväkohtaisesta tva-prosessissa vahvistetusta palkasta ja työaikamuotona on toimistotyöaika (36.25h/vko)
- Tero Kylä-Kailan valinnassa reittivastaavan toimeen ei sovelleta koeaikaa

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Esteellisyys

  • Kaisa Kylä-Kaila (hallintolaki § 28.1)

Kokouskäsittely

Kaisa Kylä-Kaila ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Jussi-Pekka Tammilehto toimi sihteerinä tämän pykälän käsittelyn ajan.

Tiedoksi

Asianosaiset, palkkatoimisto