Kunnanhallitus, kokous 11.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 355 Kannanottopyyntö: House of Laplandin yhteismarkkinointitoimenpiteiden siirtyminen osaksi Lapin liittoa

MUODno-2023-617

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Lapin liitto pyytää kunnan/kaupunginhallituksia käsittelemään ja ottamaan kantaa, mikäli House of Laplandin yhteismarkkinointitoimenpiteet siirtyisivät osaksi Lapin liittoa.

House of Laplandin hallitus teki Lapin liitolle syksyllä 2023 aloitteen selvittää yhtiön tai sen toimintojen sijoittamista osaksi Lapin liittoa. Aloitteen johdosta Lapin liitto ja House of Lapland valmistelivat tiiviin taustamuistion vaihtoehdoista ja niiden vertailusta. House of Laplandin hallitus ja kuntajohtajakokous asettuivat yksimielisesti tukemaan selvityksessä kuvattua vaihtoehtomallia 3, jossa House of Laplandin yhteismarkkinointitoimenpiteet siirrettäisiin osaksi Lapin liiton organisaatiota.  Lapin maakuntahallitus käsitteli selvitystä kokouksessaan 27.11.2023 ja päätti, että vaihtoehdon toteutettavuudesta pyydetään kaikilta Lapin kunnilta virallinen kannanotto. Mikäli asia etenee vaihtoehdon 3 mukaisesti, sen valmistelu aloitettaisiin vuoden 2024 aikana ja siirto olisi mahdollinen aikaisintaan vuoden 2025 alusta; asialla siis ole vaikutusta House of Laplandin tai Lapin liiton kuntarahoituksiin vuodelle 2024.

Lapin liitto pyytää kuntia esittämään kannanotot Lapin liiton kirjaamoon viimeistään 31. joulukuuta 2023 mennessä.

Muonio näkee veto- ja pitovoimaisen Lappi- brändin keskeisenä osana maakunnan sekä kuntien markkinointi- ja osaajatyötä, jonka merkitys tullee korostumaan. Lapin brändityön olisi tärkeä jatkua pitkäkestoisesti sekä kestävästi; tämä olisi ensisijaisesti turvattava.

Ehdotus

Esittelijä

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Kunnanhallitus toteaa kantanaan, että House of Laplandin yhteismarkkinointitoimenpiteet siirtyvät osaksi Lapin liittoa vaihtoehto 3:n mukaan.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Esteellisyys

  • Laura-Enbuska Mäki (hallintolaki § 28.1)

Kokouskäsittely

Kunnanjohtaja ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi, hallintojohtaja toimi esittelijänä.

Tiedoksi

HOL, elinvoimapalvelut

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)