Kunnanvaltuusto, kokous 11.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 86 Muut asiat

Kokouskäsittely

  • Matti Myllykangas esitti, että valtuustoaloitteen juhlavuoden 150 euron lahja syntyvää lasta kohden nostetaan 500 euroon. Sakari Silén ja Pirjo Rauhala kannattivat esitystä. Puheenjohtaja kysyi, ottaako valtuusto asian päätettäväksi ja valtuusto hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen. Puheenjohtaja esitti nimenhuutoäänestystä siten, että hallituksen 150 euron lahjaa kannattavat (kunnanhallituksen avustukset) äänestävät Jaa ja Myllykankaan ehdotuksen 500 euron lahjaa kannattavat äänestävät Ei. Valtuusto hyväksyi äänestysmenettelyn ja -esityksen. 

Äänestyksessä annettiin seitsemän (7) Jaa -ääntä (Alatalo, Back, Friman, Pietikäinen, Pirkko Rauhala, Veisto ja Korhonen) ja kuusi (6) Ei -ääntä (Holck, Myllykangas, Pöyhtäri-Trøen, Pirjo Rauhala, Sieppi ja Silén). Puheenjohtaja totesi, että hallituksen päätös 150 euron lahjasta syntyvää lasta kohden pysyy voimassa. 

 

  • Valtuusto keskusteli Muonion kunnan 150-juhlavuodesta ja sen ohjelmasta pitkin vuotta. Pajalasta on tullut ehdotus Akamellan hautausmaan kytkemisestä osaksi juhlavuoden ohjelmaa. 
  • Valtuuston puheenjohtaja kehotti valtuutettuja perehtymään sähköiseen päätökseentekoon ja järjestelmään. Tarkastuslautakunta lähettää sidonnaisuusilmoituksista pyynnön ja siihen tulee vastata vuoden loppuun mennessä.