Kunnanhallitus, kokous 22.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 Muonion kuntakeskustan osayleiskaavan hyväksyminen

MUODno-2020-185

Valmistelija

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Perustelut

Kaavakarttaa, -määräyksiä ja -selostusta on korjattu ehdotusvaiheen palautteen osalta ja kaavan laatija on toimittanut 20.3.2024 päivitetyn aineiston.

Alueella on tehty yksittäisiä rajaustarkastuksia (AO, AP, AL, LP, PY, TY, VL-1, VV ja M) ja C-aluetta (keskustatoimintojen alue) on laajennettu aiemmin osoitettujen ydinkeskustan P- ja PY-alueille.

Kaavassa on uusi AO-2 -merkintä, joka mahdollistaa myös maatilamatkailun ja maatalouden harjoittamisen. V-1 -kaavamääräystä on täydennetty olemassa olevien talousrakennusten ylläpidon vaativien toimien sallimisella (mm. saunat). Virkistysreittejä on linjattu loogisemmaksi aluerajaustarkistusten myötä. Krossiradan tarpeisiin kehitettävän urheilu- ja virkistyspalveluiden aluevaraus on poistettu Muonion jätevedenpuhdistamon vierestä.

Uuden luonnonsuojelulain mukaisesti määräyksiä on päivitetty W-1, SL- ja SL-1 alueilla. Maaperäselvityksen tiedot on tarkistettu vastaamaan nykyistä tilannetta. Korjaukset on tehty myös kaavaselostukseen ja kaavakarttaan.

Tulvavedenkorkeutta ja tulva-aluetta koskeva selostustusosa ja määräys on tarkistettu. UIttosuuli on lisätty sr-kohteena kaavakarttaan ja Sr-15.1 -merkintä on poistettu ja korvattu yhteisellä sk-2.15 -aluemerkinnällä toisen poistettavan kohteen sr-15.2 kanssa.

M-alueelle on lisätty osa-aluemerkintänä maa: ”Ohjeellinen alueen osa, jonne saa sijoittaa puhtaita maa-aineksia.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy Muonion kuntakeskustan osayleiskaavan. 

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tämän päätöksen osalta pöytäkirja tarkastetaan mahdollisimman pian. 

Esteellisyys

  • Minna Back, Petteri Hirsikangas ja Katri Rantakokko (hallintolaki 28.1 §)

Kokouskäsittely

Minna Back, Petteri Hirsikangas ja hallintojohtaja ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Pirkko Rauhala toimi puheenjohtajana ja kunnanjohtaja pöytäkirjanpitäjänä tämän asian käsittelyn ajan. Manu Friman valittiin pötyäkirjantarkastajaksi.

Hallitus keskusteli osayleiskaavan viimeisistä muutoksista. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)