Kunnanhallitus, kokous 22.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 81 Perusteet korvaukselle määräaikaisessa muutoksessa tehtävässä

MUODno-2023-229

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi
Saara Koivisto, saara.koivisto@muonio.fi

Perustelut

Ohje liittyen määräaikaisten tehtävänmuutosten korvausperusteisiin on ollut käytössä 1.7.2023 alkaen. Ohjetta sovellettaessa on huomattu päivittämis- ja muutostarpeita. Lisäksi on kaivattu tarkempia ohjeita mm. siihen, kuka tekee päätökset korvausten maksamisesta.

Hallinto- ja henkilöstösuunnittelija on tehnyt päivityksiä ja pyydettyjä lisäyksiä ohjeeseen ja pyrkinyt näin saamaan siitä selkeämmän ja helpommin tulkittavan.

Päivitetty ohjeluonnos on pykälän oheismateriaalina. 

Ehdotus

Esittelijä

Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Yhteistoimintaelin päättää esittää korvausperusteet määräaikasessa tehtävänmuutoksessa -ohjeen päivitetyn version kunnanhallituksen hyväksyttäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Perustelut

Yhteistoimintaelin käsitteli kokouksessaan 11.4.2024 § 31 ohjetta määräaikaisesten tehtävänmuutosten korvausperusteista. Ohjetta sovellettaessa on huomattu päivittämis-​ ja muutostarpeita. Lisäksi on kaivattu tarkempia ohjeita mm. siihen,​ kuka tekee päätökset korvausten maksamisesta.

Merkittävimmät muutokset ohjeessa liittyvät OTO-tilanteessa maksettaviin korvaussummiin sekä päätöksentekoprosessiin. Näitä on selkeytetty sekä liitetty mm. hallintosääntöön sekä TVA-arvioinnissa käytettyyn Myjopi-ohjelmaan, jossa on kirjattuna henkilöstön tehtävänkuvaukset (pl. OVTES-henkilöstö).

Päivitetyssä ohjeessa OTO-tilanteessa maksettavaa korvausta on porrastettu sen mukaan, miten suuri osa sijaistettavan tehtävästä hoidetaan OTOna. Prosettiosuuksia on määritelty päivitettyihin tehtävänkuviin ja ne löytyvä Myjopi -ohjelmasta. 

Oman toimen ohella suoritettavasta lisätehtävistä maksetaan tehtävien vaativuuden ja erillisten tehtävien määrän perusteella 60 € - 150 €/ kk.

Jos sijaistettavan tehtävästä hoidetaan tehtävänkuvaukseen määriteltyjen (myjopi) tehtäväkokonaisuuksien ja niiden prosenttiosuuksien perusteella

  • alle 10 %, ei OTO -korvaukseen ole oikeutta
  • 10 – 30 %, maksetaan korvausta 60 €/ kk
  • 31 – 50 %, maksetaan 100 €/ kk
  • yli 50 %, maksetaan 150 €/ kk

Edelleen päivitetyssä ohjeessa todetaan, että jos tehtävänmuutoksesta johtuva tilanne koskee päätöstä tekevää viranhaltijaa, tekee hänen esihenkilönsä viranhaltijapäätöksen korvausten maksamisesta . Jos tilanne koskee kunnanjohtajaa, tekee hallinto- ja henkilöstösuunnittelija asiasta viranhaltijapäätöksen.

Päivitetty ohje toimitetaan oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus hyväksyy päivitetyn ohjeen, joka liittyy korvausperusteisiin määräaikaisessa tehtävänmuutoksessa.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen. 

Kokouskäsittely

Ennen tämän asian käsittelyä kokouksessa pidettiin tauko. Tauon jälkeen suoritettiin nimenhuuto ja puheenjohtaja totesi paikalla olevan samat henkilöt kuin ennen taukoa pl. Matti Myllykangas. Manu Friman valittiin pöytäkirjantarkastajaksi. 

Tiedoksi

hallinto- ja henkilöstösuunnittelija, palvelualueet

Muutoksenhaku

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Muonion kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Muonion kunnanhallitus

Kirjaamon yhteystiedot

Postiosoite: Muonion kunta, Puthaanrannantie 15, 99300 Muonio
Käyntiosoite: Puthaanrannantie 15 a
Sähköpostiosoite: kirjaamo@muonio.fi
Puhelinnumero: 0400 686 211

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Muonion kunnan kirjaamosta.