Elinvoimalautakunta, kokous 26.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Oppisopimuskoulutus LEAN-MASTER Palvelumuotoilu

MUODno-2021-553

Valmistelija

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Lappia on lähestynyt kuntaa tarjoamalla henkilöstölle osallistumismahdollisuutta tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon koulutusohjelmaan oppisopimuksella. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto on koulutusohjelma, missä punaisena lankana läpi ohjelman on lean filosofia sekä palvelumuotoilu. Kuntaorganisaation ja kunnan palveluiden kehittäminen ja kiristyvä kilpailutilanne edellyttää jatkuvaa palvelu- ja toimintaprosessien kehittämistä ja tehostamista. Asiakkaan kokemaa palvelua halutaan entisestään parantaa. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää organisaatioilta uudistamista sekä asiakkaille arvoa tuottavan toimintakulttuurin rakentamista. Koulutus on tarkoitettu organisaatioiden esimiehille ja kehitystoiminnasta vastuullisille henkilöille. Koulutus toteutetaan oppisopimuksella ja on maksuton Lappian alueella.

Management Institute Of Finland Oy käynnistää Tkeat Lean-Master-koulutusohjelman Kemi-Tornio alueella 6.10.2021. Lähipäivät ovat 1pv/kk. Koulutuksen kesto on n.1,5 vuotta ja se sijoittuu aikavälille 20.10.2021-28.04.2023. 

Kunnanjohtaja on tiedustellut henkilöstöltä kiinnostusta osallistua tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon koulutusohjelmaan, joka vastaisi hyvin kunnan organisaatiouudistuksen käytäntöön viemisen tarpeisiin sekä soveltuisi kuntaorganisaation ja kunnan palveluiden seuraavan kehittämisaskeleen ottamiseen palvelualueiden yhteistyönä. Organisaatiouudistus pitää sisällään mm. uusien yhteisten työskentelytapojen ja -menetelmien haltuunottoa, yhteensovittamista ja hyödyntämistä eri puolilla kuntaorganisaatiota, jota tähän koulutusohjelmaan osallistuminen tukisi.

Seuraavat henkilöt kunnan henkilöstöstä ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa koulutukseen osallistumisesta:

  • hallintojohtaja Katri Rantakokko (11.10.2021-22.8.2022 vs. kunnanjohtaja)
  • sivistysjohtaja Merikki Lappi
  • vt. kehittämispäällikkö Kaisa Kylä-Kaila
  • vt. työllisyysvastaava Annika Muotka.

Hallintosäännön 42 a § mukaan lautakunta päättää alaisensa viran- ja toimenhaltijoiden oppisopimuskoulutuksiin ottamisesta (yli 12 kk).

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta hyväksyy Kaisa Kylä-Kailan oppisopimuskoulutuksen tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittamiseksi ajalle noin 20.10.2021 – 28.4.2023. Oppisopimuskoulutuksen lähipäivät ovat palkallisia ja matka- ja majoituskustannukset korvataan KVTES:in mukaisesti. Oppisopimuskoulutussopimus tehdään kunnanhallituksen päättämien linjausten mukaisesti.

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Esteellisyys

  • Kaisa Kylä-Kaila (hallintolaki 28 § 1 mom)

Kokouskäsittely

Sihteeri ilmoitti olevansa esteellinen (hallintolaki 28 § 1 mom) ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Sihteerinä toimi Jussi-Pekka Tammilehto. 

Tiedoksi

vt. kehittämispäällikkö, Lappia

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Muonion kunnan elinvoimapalveluihin määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Muonion elinvoimalautakunta

Elinvoimapalveluiden yhteystiedot

Postiosoite: Muonion kunta, Puthaanrannantie 15, 99300 Muonio
Käyntiosoite: Puthaanrannantie 15 b
Sähköpostiosoite: tekninen.tsto@muonio.fi
Puhelinnumero: 0400 686 211

Kunnanviraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Muonion kunnan elinvoimapalveluista.