Sivistyslautakunta, kokous 23.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Sivistyspalveluiden rekrytoinnit 1/2022

MUODno-2022-64

Valmistelija

  • Merikki Lappi, sivistysjohtaja, merikki.lappi@muonio.fi

Perustelut

Tarvittavat rekrytoinnit lukuvuodeksi 2022-23

Perusopetuksen ja lukion rehtori sekä sivistysjohtaja ovat tarkastelleet opetuksen ja oppilas- sekä opiskelijamäärien kehitystä ja esittävät näkemyksenään seuraavat tarpeet. On tiedossa, että seuraavat vuodet ovat vielä varsin runsaasti opettajia työllistäviä, mutta sitten alkavat pienempien ikäluokkien vuodet, minkä takia esitetyt määräaikaisuudet ovat perusteltuja. Lisäksi sijaisuudet ovat luonnollisesti määräaikaisia.

Seuraaviin tehtäviin on varattu varat talousarviossa 2022, mutta osaan tehtävistä esitetään jonkinlaista muutosta. Tehtävät olisi syytä laittaa auki mahdollisimman pian, tarvittaessa ehdollisina. Esimerkiksi: jos kunnanhallitus hyväksyy esitetyt muutokset/tehtävän täyttämisen vakinaisena.

Erityisluokanopettaja 1.8.2022 alkaen toistaiseksi

Perusopetuksen tarve on merkittävä, eikä ole nähtävissä, että tarve vähenisi. Lukiolla ei ole käytettävissä lainkaan lakisääteistä erityisopettajan resurssia, vaan se ostetaan Lappialta tarvittaessa. Kaikkeen tarvittavaan Lappian opettajan pätevyydet eivät tällä hetkellä riitä, joten perusopetuksen ikäluokkien pienentyessä erityisopetuksen resurssia voidaan siirtää lukioon. Kunnassa on täyttämättä jätetty erityisopettajan virka. Tehtävä esitetään täytettäväksi toistaiseksi.

Kieltenopettaja, ruotsi 1.8.2022 alkaen toistaiseksi

Perusopetuksen ja lukion ruotsin ja englannin lehtori on täytetty määräaikaisesti 31.7.2022 saakka. Perusopetus ja lukio esittävät, että tehtävä muutetaan perusopetuksen ja lukion yhteisen ruotsin kielen lehtorin viraksi velvollisuudella opettaa muuta kieltä, esimerkiksi englantia. Tämä edellyttää nimikemuutosta. Nimikemuutoksen takia viedään hallitukseen, ehdotetaan auki ehdollisena

Seuraaviin tehtäviin talousarviossa on varattu varat, eikä tehtävässä tapahdu merkittävää muutosta edelliseen vuoteen verrattuna:

Matemaattisten aineiden päätoiminen tuntiopettaja 2 v. määräaikainen 1.8.2022-31.7.2024

Kemia ja fysiikka. Tuntimäärien kehitys ja olemassa oleva osa-aikaisuus perustelevat juuri mainitun pituisen määräaikaisuuden.

Psykologian ja terveystiedon päätoiminen tuntiopettaja 1.8.2022-31.7.2023

Määräaikainen 1 v. valmius opettaa katsomusaineita. Määräaikaisuuden syy osittainen sijaisuus.

Esiopetuksen tuntiopettaja 1.8.2022-31.7.2024

Esiopetuksen tilanne 23.2. on 21 lasta. Jos oppilasmäärä pysyy tällä tasolla, tilanne edellyttää kahta opettajaa. Jos oppilasmäärä laskee kahteenkymmeneen, riittää kaksi henkilöä. Perusopetus esittää kahden vuoden määräaikaista rekrytointia. Määräaikaisuuden perusteena on vuosiluokkien pieneneminen.

Lisäksi:

Käsityö, kovat materiaalit tuntiopettaja 1.8.2022 alkaen toistaiseksi

Tehtävä on päätoiminen, mutta opetusvelvollisuus ei täyty. Siksi hakijalta toivotaan esimerkiksi luokanopettajan pätevyyttä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Merikki Lappi, sivistysjohtaja, merikki.lappi@muonio.fi

Lautakunta valtuuttaa sivistyspalvelut suorittamaan ylläolevien rekrytointien vaatimat toimenpiteet ja viemään tarvittavat muutokset kunnanhallituksen päätettäväksi. Virat laitetaan auki mahdollisimman pian, tarvittaessa ehdollisina.

Muutettu päätösehdotus: Lautakunta merkitsee tiedoksi yllä olevat rekrytoinnit ja valtuuttaa sivistyspalvelut suorittamaan niiden vaatimat toimenpiteet sekä viemään tarvittavat muutokset kunnanhallituksen päätettäväksi. Virat laitetaan auki mahdollisimman pian, tarvittaessa ehdollisina.

Päätös

Lautakunta hyväksyi esittelijän muutetun ehdotuksen.

Tiedoksi

kunnanhallitus