Kunnanhallitus, kokous 7.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 259 Henkilöstön palkitseminen vuoden 2020 työstä

MUODno-2020-146

Valmistelija

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Perustelut

Vuosi 2020 jää historiaan kunta-alalla hyvin haastavana, raskaana ja poikkeuksellisena koronapandemian vuoksi. Kunnan henkilöstö on joutunut joustamaan ja sopeutumaan nopeisiin muutoksiin, on eletty epävarmuudessa ja kuormitusta on ollut enemmän kuin normaalina aikana. Kunnan päivittäisissä toiminnoissa on jouduttu huomioimaan uusia ja erilaisia ohjeistuksia ja suosituksia ja henkilöstö on kiitettävästi noudattanut näitä. Yhteistyö ja keskustelu henkilöstön välillä on ollut rakentavaa koko vuoden 2020 ajan. 

Kunta haluaa kiittää henkilöstöä yhteen hiileen puhaltamisesta ja palkita jokaisen vakituisen ja 24.12.2020 mennessä vähintään kolme (3) kuukautta yhtäjaksoisesti määräaikaisessa työsuhteessa kuntaan olleen henkilöstön jäsenen tästä arvokkaasta työpanoksesta sekä erinomaisesta joustamisesta ja sopeutumisesta koronapandemian alla. 

Hyvinvointia tukeava palkitseminen toteutetaan vuonna 2021 ja tätä varten varataan talousarvioon henkilöstöhallintoon 20 000 euron määräraha.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus päättää palkita esityksen mukaisesti kunnan vakitusta sekä määräaikaista henkilöstöä vuoden 2020 arvokkaasta työpanoksesta sadan (100) euron hyvinvointisetelillä. Hyvinvointisetelit osoitetaan paikallisiin palveluihin. Hyvinvointisetelien määräraha (20 000 euroa) varataan vuoden 2021 talousarvioon. 

Tämän päätöksen osalta pöytäkirja tarkastetaan mahdollisimman pian.

Päätös

Hallitus keskusteli palkitsemisesta ja hyväksyi esittelijan ehdotuksen tarkennuksella, että määräaikainen ja vakinainen henkilöstö, joiden työaika on vähintään 50 % kokoaikaisesta, palkitaan hyvinvointisetelillä tai -pakkauksella, kun

  • työ- tai virkasuhde on voimassa 24.12.2020 ja
  • työ- tai virkasuhde on ollut voimassa yhtäjaksoisesti vähintään kolme kuukautta 24.12.2020 mennessä.