Kunnanhallitus, kokous 7.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 262 Kukaslompolon kaavamuutos

MUODno-2020-139

Valmistelija

  • Jussi-Pekka Tammilehto, tekninen johtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi
  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Metsähallitus on lähestynyt Kukaslompolon ranta-asemakaavan muutostarpeella. Kunnan ja maanomistajien välisissä keskusteluissa tarkoituksenmukaisimmaksi kaavamuodoksi on tarkentunut asemakaava.

Kaavamuutoksen käynnistämiseksi laadittava sopimus koskee valtion omistamia kiinteistöjä Kukaslompolo 498-893-102-1 (n. 20 ha määräala em. kiinteistöstä) ja Eteläinen valtionmaa 498-893-11-1 (n. 20 ha määräalat kolmessa palstassa em. kiinteistöstä). Kukaslompolon alueella on voimassa ranta-asemakaava.

Metsähallituksen tavoitteena on kaavoittaa asemakaavana alueelle matkailua palvelevia alueita, joiden tarkoituksena on mahdollistaa mm. asuntovaunualue, liikuntahalli, n. 30 vapaa-ajan asuntoa sekä näitä palvelevat  huoltorakennukset.

Käynnistämissopimuksessa sovitaan, että maanomistaja vastaa asemakaavan laatimisesta aiheutuvista kustannuksista ja asemakaavan valmistelun yhteydessä vaadittavien selvitysten ja suunnitelmien kustannuksista kunnan kaavoitustaksan mukaisesti.

Asemakaavasta sopijapuolille koituvan hyödyn sekä kaavan toteuttamiskustannusten jako tapahtuu myöhemmin tehtävän maankäyttö- ja rakennuslain 91 b §:n mukaisen maankäyttösopimuksen mukaisesti.

Sopimusluonnos toimitetaan esityslistan oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle Kukaslompolon asemakaavoituksen käynnistämissopimuksen hyväksymistä.

 

Tämän päätöksen osalta pöytäkirja tarkastetaan mahdollisimman pian.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.