Elinvoimalautakunta, kokous 11.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 90 Elinvoimapalvelun talousarvion toteutuma 1-9/2022

MUODno-2022-65

Valmistelija

  • Sari Virkkunen, toimistosihteeri, sari.virkkunen@muonio.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on vuoden 2022 talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa edellyttänyt, että hallintokuntien vastuuhenkilöiden tulee seurata säännöllisesti talousarvion ja asetettujen tavoitteiden toteutumista. Talousarvion toteutumisesta raportoidaan lautakunnalle neljännesvuosittain; huhtikuussa ajalta 1.1. – 31.3., heinä-elokuussa ajalta 1.1. – 30.6., lokakuussa ajalta 1.1. – 30.9. sekä joulukuussa koko vuoden toteutumaennuste. Lautakunta antaa raportit tiedoksi taloussihteerille ja kunnanhallitukselle. Talousarvioraportin yhteydessä annetaan selvitys myös investointien toteutumisesta ja määrärahojen käytöstä. 

Käyttötalousosan sitovuustaso on tehtävätason toimitakate-taso eli nettotaso. Tasaisen kehityksen mukaan toteutuman tulisi olla 75 % syyskuun loppuun mennessä. 

Hallinnon tulot ovat toteutuneet 69,7 %. Pienen vajeen toteutumaan aiheuttaa työllistämistukien toteutuminen arvioitua pienempämä. Hallinnon menoissa (86,6%) toteutumaa nostaa varastoon hankitut uudet vesimittarit, joita ei ole vielä asennettu eikä näin ollen korjattu menoa oikeaan kohteeseen. 

Rakennustarkastuspalvelun vuoden 2022 tuloarvio on lähes kokonaan toteutunut syyskuun loppuun mennessä (99,5 %). Menot ovat toteutuneet 67,5 %. 

Ravitsemis- ja siisteyspalvelun laskutus tehdään kolmen kuukauden välein eikä heinä-syyskuun laskutusta ole vielä tehty. Tästä johtuen tulot ovat toteutuneet 56,7 %. Menojen toteutuminen 65,2 %. 

Kiinteistö- ja tiepalveluiden tulot ovat toteutuneet hieman ajankohtaan nähden suurempana (80,6 %). Menot ovat ajankohtaan nähden toteutuneet maltillisesti (67,5 %). 

Liikuntapaikkojen ja reitistöjen menot ovat toteutuneet 53,9 %.

Kuntakehittäminen ja markkinointipalveluiden tuloarvioon budjetoidut tuet ovat hankkeille kuuluvaa tulorahoitusta, jotka haetaan vasta loppuvuodesta menojen toteuduttua. Syyskuun loppuun mennessä menoista on toteutunut 53,9 %. 

Vesihuoltolaitoksen tulojen (43 %) ja menojen (38,3%) vajaaseen toteutumaan vaikuttaa 132 500 euron tulo- ja menoarvio vesihuollon kehittämis- ja suunnitteluhankkeelle, jolle ei ole vielä toteutunut tuloja eikä menoja. Hankkeen määrärahat ja tuloarviot pois lukien vesihuollon toteutuma olisi tulojen osalta 80,10 %, menojen osalta 61,66 %. 

Käyttötalouden talousarviovertailu (ajopvä 6.10.2022) liitteenä. 

Investointiosa on sitova hankeryhmittäin eli osatehtävätason nettotasolla. Investointihankkeiden eteneminen esitellään lautakunnalle kokouksessa. Investointien talousarviototeutuma (ajopvä 6.10.2022) liitteenä. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta toteaa talousarviototeutuman tietoon saatetuksi ja saattaa sen edelleen tiedoksi kunnanhallitukselle ja talouspäällikölle.

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyy ehdotuksen.