Kunnanvaltuusto, kokous 31.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman hyväksyminen vuosille 2021-2025

MUODno-2022-296

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Maria Muotka, maria.muotka@muonio.fi

Perustelut

Lastensuojelulain 12§ velvoittaa kuntaa laatimaan joko yksin tai yhdessä muiden kuntien kanssa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja lastensuojelun järjestämiseksi kunnan toimintaa koskevan suunnitelman. Suunnitelma hyväksytään kunnanvaltuustossa ja tarkistetaan vähintään kerran neljässä vuodessa. Suunnitelma on edellä mainitun pykälän perusteella otettava huomioon kunnan talousarviota ja –suunnitelmaa laadittaessa.

Ohessa liite Muonion lasten- ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2021 - 2025

Ehdotus

Esittelijä

Henri Muotka, vs. hyvinvointijohtaja, henri.muotka@muonio.fi

Lautakunta hyväksyy lasten- ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2021 - 2025 ja esittää sen edelleen hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle.

Päätös

Lautakunta hyväksyi esittelijän esityksen, siten etä lasten- ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa 2021 - 2025 täydennetään kolmannen sektorin osuudella syksyn 2022 aikana.

Perustelut

  

Ehdotus

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman vuosille 2021-2025.

Päätös

Valtuusto hyväksyi hallituksen esityksen, mutta edellytti lisättäväksi suunnitelmaan kirjauksen kunnan omasta sirkustominnasta.  

Kokouskäsittely

Valtuusto keskusteli suunnitelmasta ja totesi, että siinä olevien mittareiden tuloksia tulee pävittää tarpeen mukaan, jotta ne ovat ajan tasalla. 

Tiedoksi

palvelualueet