Sivistyslautakunta, kokous 22.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Perusopetuksen rehtorin sijaisuus

MUODno-2023-178

Valmistelija

  • Päivi Rantakokko, vt. sivistysjohtaja, paivi.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Sivistysjohtajan rekrytointi on edelleen kesken. Sivistysjohtajan avointa virkaa hoitaa 31.3.2023 saakka perusopetuksen rehtori Päivi Rantakokko kunnanhallituksen päätöksellä 5.12.2022/§287. Rantakokon kanssa on neuvoteltu sivistysjohtajan avoimen viran hoidosta 1.4.-3.6.2023. Päätöstä hänen jatkamisesta vt. sivistysjohtajana ei kunnanhallitus ole vielä tehnyt. 
Perusopetuksen rehtori on perusopetuksen tehtäväalueen tehtäväaluevastaava. Perusopetuspalveluiden turvaaminen edellyttää perusopetuksen rehtorin sijaista.

Apulaisjohtaja, luokanopettaja  Paula Ylitalon   kanssa on neuvoteltu hänen mahdollisuudesta jatkaa vs. perusopetuksen rehtorina 1.4.2023.-3.6.2023. Ylitalo on antanut suostumuksensa sijaisuuteen ja avoimen viran hoitoon. Sivistyspalvelut esittää, että tehtävään määrätään luokanopettaja Ylitalo 1.4.-3.6.2023. Perusopetuksessa toteutetaan tarvittavat sijaisjärjestelyt perusopetuksen luokanopettajan Ylitalon toimiessa perusopetuksen rehtorin tehtävässä.

Ehdotus

Ehdotus tuodaan kokoukseen.

Päätös

Vt. sivistysjohtaja Päivi Rantakokko ilmoitti olevansa esteellinen (hallintolaki 28.3 § intressijäävi) ja poistui tämän asian käsittelyn ajaksi.

Puheenjohtaja esitti, että lautakunta päättää käsitellä asian Muonion kunnan hallintosäännön 141 § mukaisesti puheenjohtajan selostuksen pohjalta. Puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta.

Päätettiin käsitellä asia esityksen mukaisesti.

Puheenjohtaja esitteli pykälän ja kertoi asiasta.

Puheenjohtaja teki päätösehdotuksen:

Vs. perusopetuksen rehtoriksi valitaan 1.4-3.6.2023 luokanopettaja Paula Ylitalo sillä ehdolla, että perusopetuksen rehtori Päivi Rantakokko jatkaa vt. sivistysjohtajan virassa.

Palkkaus määräytyy OVTES:n mukaan.

Lautakunta hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen.

Esteellisyys

  • Päivi Rantakokko (hallintolaki 28.3 § intressijäävi)

Kokouskäsittely

Päivi Rantakokko poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

Päivi Rantakokko palasi kokoukseen tämän pykälän käsittelyn jälkeen.

Tiedoksi

asianomainen, palkkatoimisto, perusopetus