Sivistyslautakunta, kokous 22.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Varhaiskasvatusvastaavan viran täyttäminen 1.4.2023 alkaen

MUODno-2023-177

Valmistelija

  • Heikki Tuikka, toimistosihteeri, heikki.tuikka@muonio.fi

Perustelut

Hallintosäännön 42 a §:n mukaan lautakunnat valitsevat alaisensa organisaation tehtäväaluevastaavat ja tehtäväyksikkövastaavat.

Sivistyspalvelujen varhaiskasvatusvastaavan toistaiseksi voimassa oleva virka on ollut haettavana Kuntarekry-järjestelmässä, työ- ja elinkeinotoimiston tiedotuksessa ja kunnan internetsivuilla julkaistulla ilmoituksella. Hakuaika oli 3.3.2023-17.3.2023. 

Valtuusto kokouksessaan 12.12.2022 § 63 päätti sivistyspalveluiden organisaatiouudistuksen yhteydessä varhaiskasvatuspalvelujen osalta seuraavaa: varhaiskasvatuspalveluihin lisätään aamu- ja iltapäivätoiminta ja esiopetus 1.8.2023 alkaen, lisäksi varhaiskasvatuspalveluista vastaa 1.4.2023 alkaen varhaiskasvatusvastaava (tehtäväyksikkövastaava). Varhaiskasvatusvastaava vastaa varhaiskasvatuksen tehtäväyksiköstä, talouden suunnittelusta ja kehittää tehtäväyksikön toimintaa sekä vastaa henkilöstöjohtamisesta. Varhaiskasvatusvastaava toimii esimiehenä varhaiskasvatuksen tehtäväyksikössä. Hän vastaa toiminnan, tilojen, kaluston ja alueiden käytöstä.

Varhaiskasvatusvastaavalta edellytetään varhaiskasvatuksen opettajan pätevyyttä, soveltuvaa alempaa korkeakoulututkintoa ja laaja-alaista tuntemusta varhaiskasvatuksesta. Kokemus esihenkilötyöstä, yhteistyötaidoista sekä tietämys viimeaikaisen varhaiskasvatuspedagogiikan kehityksen tuntemisesta katsotaan eduksi.

Tehtävään haki määräaikaan mennessä kolme henkilöä, Katja Hietala , Kaisa Mella ja Senni Helpiö . Hakijoista kaikki täyttivät tehtävän kelpoisuusehdot hakuasiakirjojen perusteella ja heidät kaikki kutsuttiin haastatteluun. Haastatteluryhmään kuuluvat vt. sivistysjohtaja Päivi Rantakokko, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pirjo Rauhala sekä sivistyslautakunnan jäsen. Haastattelut suoritettiin 20.-21.3.2023 välisenä aikana.

Haastatteluryhmä esittää yksimielisesti koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saatujen tietojen pohjalta tehdyn kokonaisarvion perusteella, että parhaiten viran hakuvaatimuksia vastaa Kaisa Mella . Hänen varalleen valitaan Senni Helpiö .

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rantakokko, vt. sivistysjohtaja, paivi.rantakokko@muonio.fi

Sivistyslautakunta valitsee varhaiskasvatusvastaavan toistaiseksi voimassa olevaan virkaan 1.4.2023 alkaen Kaisa Mellan ja varalle Senni Helpiön . Perustelut valinnalle ovat koulutus, työkokemus ja haastattelussa saadut tiedon pohjalta tehty kokonaisarvio.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Palkkaus on KVTES:n mukaan 3 651 €/kk sis TVA-osuuden. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

Virkaan valittavan tulee ennen valinnan vahvistamista toimittaa hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä nähtäväksi lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukainen rikosrekisteriote uhalla, että valinta muuten raukeaa.

Päätös

Lautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

asianosaiset, palkkatoimisto, varhaiskasvatus