Elinvoimalautakunta, kokous 20.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Lisämääräraha esikoulu- ja saunarakennuksen purkamiseen

MUODno-2024-118

Valmistelija

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Kunnanvaltuusto on 12.12.2022 § 67 tehnyt periaatepäätöksen aloittaa päiväkoti/esikoulurakentamisen suunnittelu vuoden 2023 aikana ja rakentaminen vuoden 2024 aikana sekä kunnanviraston suunnittelu ja rakentaminen vuosien 2024-2025 aikana, mikäli kunnan taloustilanne ei merkittävästi huonone.

Nykyinen päiväkotirakennus ja vanha asuntolan käytössä ollut saunarakennus tulee purkaa uuden päiväkoti-esikouluhankkeen piha-alueelta, jotta tarvittavat toiminnot saadaan mahtumaan. Rakennukset ovat myös teknisen käyttöiän päässä, minkä vuoksi purkaminen on perusteltua. Rakennukset on suunniteltu purettavaksi uuden päiväkoti-esikouluhankkeen valmistumisen jälkeen, mutta suunnittelun edetessä on nähty järkeväksi, että rakennukset purettaisiin jo ennen rakennustöiden aloittamista, jolloin rakennustyömaalla olisi enemmän tilaa käytössään ja piha-alue voitaisiin tehdä kerralla valmiiksi. Lisäksi betoni- ja tiilimurska voitaisiin hyödyntää pysäköintialueiden rakennekerroksina.

Purkaminen edellyttää esikoulutoimminnan siirtämistä toisaalle. Alakoulun ruokasali tulee jakaa aulasta, jotta päiväkoti-esikoululla on rauhallinen ruokailutila. Mikäli ruokasali erotetaan aulasta etukäteen, voisi esikoulu käyttää ruokasalia väistötilana, kunnes päiväkoti-esikouluhanke on valmistunut. Sivistyspalveluiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella järjestely olisi mahdollinen.

Päiväkotirakennuksen ja asuntolan saunarakennuksen purkamiseen ei ole varattu määrärahaa vuoden 2024 käyttötalouteen, joten rakennusten purkaminen talousarviovuoden aikana vaatisi lisämäärärahan myöntämisen. 

Hallintosäännön 79 § mukaan valtuusto päättää määrärahojen ja tavoitteiden muutoksista. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle myönnettäväksi 80 000 euron lisämäärärahan käyttötalouteen kiinteistö- ja tiepalvelut tehtäväalueelle.

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.