Kunnanhallitus, kokous 26.8.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 138 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelin 124 a:n osalta, luonnos

MUODno-2021-222

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Kaavan laatija on toimittanut 19.8.2024 päivätyn kaavaluonnoksen kuntakeskustan asemakaavan korttelia 124a koskevasta muutoksesta.

Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa päivittäistavarakaupan rakentaminen suunnittelualueelle. Viitesuunnitelmissa kauppa sijoittuu tontin keskiosaan ja asiakaspysäköinti Yrjö Kokon tien puolelle. Huoltopiha on rakennuksen takana Taavantien puolella. Suunnitelmassa rakennuksen laajuus on 1850 kem2.  

Asemakaavan muutos mahdollistaa uuden liikerakennuksen (KL) rakentamisen alueelle. Tontin pinta-ala on n. 7 131 m2, tehokkuusluku e=0,30 ja rakennusoikeus n. 2140 m2.

Suunnittelualueella on käynnissä liikenneselvitys, jossa suunnitellaan mm. tonttien sisäiset järjestelyt sekä arvioidaan hankkeen liikenteelliset vaikutukset esim. Kilpisjärventiehen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus merkitsee kuntakeskustan asemakaavan korttelin 124a valmisteluasiakirjat tiedoksi ja asettaa ne nähtäville vähintään 30 päivän ajaksi. Lausunnot pyydetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Esteellisyys

  • Minna Back (hallintolaki § 28.1)

Kokouskäsittely

Minna Back ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui tämän asian käsittelyn ajaksi. Pirkkko Rauhala toimi puheenjohtajana tämän asian käsittelyn ajan. 

Tiedoksi

kaavan laatija, elinvoimapalvelut

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)