Kunnanhallitus, kokous 23.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 241 Kunnanvaltuuston kokousaikataulu vuonna 2021

MUODno-2020-124

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Kuntalain 94 §:n mukaan valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi.

Kokous pidetään myös, mikäli puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen kokouksen pitämisestä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällöin puheenjohtaja määrää kokousajan. Puheenjohtaja voi perustellusta syystä peruuttaa kokouksen.

Hallintosäännön 62 §:n mukaan kokouskutsun antaa valtuuston puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat.

Kokouskutsu on lähetettävä/julkaistava vähintään 10 päivää ennen valtuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolooikeus tai -velvollisuus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava kunnan verkkosivuilla.

Hallintosäännön 63 §:n mukaan esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksiksi, lähetetään vähintään 5 päivää ennen kokousta, jolleivät erityiset syyt ole esteenä. Jos esityslistalla, liitteissä tai oheismateriaalissa on salassa pidettäviä tietoja, asiakirjaan tehdään merkintä salassapidosta.

Valtuusto päättää, kuinka monelle varavaltuutetulle esityslista toimitetaan.

Valtuuston toimikausi vaihtuu 1.6. alkaen ja uusilla toimielimillä on mahdollisuus päättää kokousajankohdista uudelleen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Koska kunnanvaltuuston puheenjohtajalla on oikeus kutsua valtuuston kokous tarvittaessa koolle, kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se päättää kuluvan vuoden osalta kokouspäivämäärät vain aloitteiden 8.3.2021, tilinpäätöksen 24.5.2021 ja uuden toimikauden ensimmäisen kokouksen 14.6.2021 osalta. 

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.