Kunnanhallitus, kokous 24.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 121 Nimeäminen Tornionlaakson neuvoston hallitukseen

MUODno-2023-208

Valmistelija

  • Katri Rantakokko, hallintojohtaja, katri.rantakokko@muonio.fi

Perustelut

Tornionlaakson neuvostolta on 31.3.2023 saapunut nimeämispyyntö jäsenestä ja varajäsenestä neuvoston hallitukseen.

Tornionlaakson neuvosto on rajat ylittävä yhteistyö- ja edunvalvontaorganisaatio, jonka jäseniä ovat pohjoiset rajakunnat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Tornionlaakson neuvosto on yksi Pohjoismaiden ministerineuvoston virallisista rajakomiteoista. Neuvostossa on jäseniä neljästätoista kunnasta, joista Suomesta Tornio, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio ja Enontekiö, Ruotsista Haaparanta, Övertorneå, Pajala ja Kiiruna (itäinen osa) Norjasta Omasvuono (Storfjord), Kaivuono (Kåfjord), Raisi (Nordreisa) ja Yykeä (Lyngen).

Tornionlaakson neuvoston tehtävänä on edistää Tornionlaakson kuntien ja kansalaisten keskinäistä ja kansainvälistä yhteistyötä huolehtimalla alueen edunvalvonnasta ja kehittämisestä sekä kulttuuriperinnön säilyttämisestä.

Neuvoston toimielimiä ovat Tornionlaakson neuvosto, hallitus ja kanslia. Operatiivisesta toiminnasta vastaa hallitus toiminnanjohtajan avustamana. Jokainen jäsenkunta valitsee oman jäsenensä sekä varajäsenen neuvoston hallitukseen.

Tornionlaakson neuvosto nimittää hallituksen, joka koostuu yllä mainituista jäsenistä kahdeksi vuodeksi kerrallaan sekä nimeää hallitukselle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle nimetään varaedustajat.

Uusi hallitus nimetään vuosikokouksessa toimikaudelle 2023­2025 ja neuvosto pyytää, että kunnanhallitus nimeää jäsenen sekä henkilökohtaisen varajäsenen neuvoston hallitukseen em. toimikaudeksi.

Esityksessä pyydetään kiinnittämään myös sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

Muoniosta hallituksen varsinaisena jäsenenä on toiminut kunnanjohtaja ja varalla hallintojohtaja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus nimeää Tornionlaakson neuvoston hallitukseen toimikaudeksi 2023–2025 jäseneksi kunnanjohtajan ja varalle elinvoimajohtajan.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Tiedoksi

Tornionlaakson neuvosto, asianosaiset