Kunnanhallitus, kokous 24.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 126 Muonion kuntakeskustan osayleiskaava ehdotus

MUODno-2020-185

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Muonion kirkonkylän osayleiskaavan valmisteluaineisto ns. kaavaluonnos on pidetty nähtävillä 19.2.2021 – 31.5.2021. Kaavaluonnos on esitelty 3.5.2021 järjestetyssä yleisötilaisuudessa. Valmisteluaineistosta saapui paljon palautetta ja sen vuoksi valtuusto esitti, että osayleiskaavan valmisteluaineisto asetetaan uudelleen nähtäville muutosten jälkeen. Päivitetty valmisteluaineisto on pidetty nähtävillä 8.6.2022 – 8.8.2022. Päivitetty valmisteluaineisto on esitelty 16.6.2022 järjestetyssä yleisötilaisuudessa. Kaavan laatijan organisaatiossa on tapahtunut useita henkilöstömuutoksia, mikä on viivästyttänyt kaavaprosessin aikataulua.

Elinvoimajohtaja on käynyt yhdessä kaavan laatijan kanssa kaavaneuvottelun ELY-keskuksen kanssa 25.1.2023 ja erillispalaverin Torniolaakson museon kanssa 16.2.2023.

Kaavan laatija on laatinut saapuneista lausunnoista ja muistutuksista vastineluonnokset, sekä päivittänyt kaavakarttaa tarvittavilta osin. Tiivistelmä tehdyistä muutoksista,vastineluonnokset ja kaavaehdotus kokouksen oheismateriaalina.

Mielipiteiden, lausuntojen ja käytyjen neuvotteluiden perusteella kaavaluonnosta on päivitetty mm. seuraavasti: lisätty TY-alueen Kerässiepintien pohjoispuolelle, päivitetty suojeltavien rakennusten merkintöjä, laajennettu Miljoonatien TY-aluetta, muutettu kirkon ympärillä ollut MA-alue VL-1 -alueeksi ja tarkennettu rajausta, päivitetty Oostatien, Suukoskenvaaran ja Keräsiepintien AO-alueita sekä päivitetty kaavamääräyksiä.

Ehdotus

Esittelijä

Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus merkitsee kuntakeskuksen osayleiskaavan kaavaehdotuksen tiedoksi ja asettaa sen nähtäville vähintään 30 päivän ajaksi. Lausunnot pyydetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen ja päätti, että osayleiskaavaehdotuksesta järjestetään esittelytilaisuus yleisölle. 

Esteellisyys

********* (hallintolaki § 28.1)

Kokouskäsittely

********* ilmoitti esteellisyyden ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Pöytäkirjanpitäjänä toimi kunnanjohtaja. 

 

Hallitus keskusteli kaavaehdotuksta.

Valmistelija

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Perustelut

Kunnanhallitus päätti 27.2.2023 § 40 asettaa osayleiskaavan kaavaehdotuksen nähtäville vähintään 30 päivän ajaksi ja pyytää lausunnot osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti.

Kaavaehdotus on asetettu nähtäville kunnan verkkosivuille ja elinvoimapalveluihin, mutta kuulutusta ei ole ilmoitettu sanomalehdessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Laura Enbuska-Mäki, kunnanjohtaja, laura.enbuska-maki@muonio.fi

Kunnanhallitus jatkaa osayleiskaavaehdotuksen nähtävilläoloaikaa vähintään 30 päivän ajan ja lausunnot pyydetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Ehdotuksesta jo saapuneet muistutukset otetaan huomioon.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

Esteellisyys

  • Katri Rantakokko (hallintolaki 28.1 §)

Kokouskäsittely

Hallintojohtaja ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Kunnanjohtaja toimi pöytäkirjanpitäjänä tämän asian ajan.