Elinvoimalautakunta, kokous 5.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Lupapisteen palvelusopimuksen uusiminen

MUODno-2021-490

Valmistelija

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Muonion kunnan rakennusvalvonnalla on ollut Cloudpermit Oy:n toimittama Lupapiste-palvelu käytössä rakennusvalvonnan lupien käsittelyprosesseissa vuodesta 2015 lähtien. Palvelu on hankittu Tieran 2015 puitesopimukseen perustuvana. Kuntien Tieran vuoden 2015 puitesopimus on päättynyt 7.10.2020 ja siihen perustuvat palvelusopimukset päättyvät 7.10.2021.

Kuntien Tiera on kilpailuttanut sähköisen lupa-asioinnin ja säilyttämisen palvelun syksyllä 2020. Cloudpermit Oy voitti kilpailutuksen Lupapiste palvelullaan. Kuntien Tiera Oy ja Cloudpermit Oy ovat allekirjoittaneet uuden puitesopimuksen 31.3.2021. Uusi puitesopimus on voimassa 3 vuotta (31.3.2024 saakka), jonka jälkeen vielä 5 optiovuotta (31.3.2029 saakka).

Toimialalla on valmisteilla merkittävä lainsäädäntöuudistus, jonka aikataulusta on vielä epävarmuutta. Pitkällä puitesopimuksen voimassaoloajalla varmistetaan palvelun käytettävyys yli lainsäädännön muutosten.

Uuden palvelusopimuksen mukaiset käyttökustannukset perustuvat kiinteään kuukausimaksuun, joka määräytyy kunnan lupapäätösmäärän perusteella. Tällä hetkellä Muonio kuuluu lupapäätösten perusteella ryhmään B, mutta hintaryhmä tarkistetaan puolivuosittain. Hintaryhmä arvoidaan viimeisen puolen vuoden toteutuneiden lupapäätösmäärien perusteella, huomioiden kuitenkin kuluneen 18 kuukauden toteutuman trendi.  Hintataulukko esitellään kokouksen oheismateriaalina.

Uuden puitesopimuksen hintataulukot ovat kiinteät kolme (3) vuotta puitesopimuksen voimaantulopäivästä lukien. Kiinteän hintakauden jälkeen hintoja voidaan muuttaa indeksiperustaisesti maksimissaan 2 % vuodessa.

Elinvoimajohtaja on kartoittanut vaihtoehtoisia ratkaisuja Trimbleltä ja CGI:ltä. CGI:ltä ei ole saatu yhteydenottoa mutta Trimbleltä on tullut tarjous.

Trimblen tarjoukseen sisältyy sähköisen asiointipalvelun lisäksi myös taustajärjestelmä, joten hintojen vertailussa tulee ottaa huomioon myös taustajärjestelmät. Tarjousten vertailulaskelma oheismateriaalina.

Hallintosääntö 27 § mukaan lautakunta päättää hankinnoista määrärahojen ja määriteltyjen hankintarajojen puitteissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta päättää uusia Lupapisteen palvelusopimuksen Cloudpermit Oy:n tarjouksen mukaisena. 

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen.