Elinvoimalautakunta, kokous 5.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Rakennusvalvonnan yhteistoimintasopimus

MUODno-2021-518

Valmistelija

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Perustelut

Muonion kunnan rakennusvalvonnassa on ollut ongelmia lupapäätösten käsittelyajoissa. Päätösten valmistelu on entisestään pitkittynyt rakennustarkastajan 3 kk virkavapaan aikana.

Kunnanjohtaja on tiedustellut lapin kunnanjohtajilta mahdollisuutta myydä rakennuslupien valmistelutehtäviä Muonion kunnalle. Rovaniemen kaupunki on ainoana tarjonnut rakennusvalvonnan palveluita Muoniolle.

Rovaniemen kaupungin palvelualuepäällikkö Erkki Lehtoniemi on toimittanut sopimusluonnoksen hyväksyttäväksi. Sopimuksen mukaan Muonion kunta ostaa osan rakennusvalvontatehtävien hoitamisesta Rovaniemen kaupungilta kuitenkin niin, että Maankäyttö- ja rakennuslain 21 §:n mukaisena kunnan rakennusvalvontaviranomaisena toimii Muonion kunnan elinvoimalautakunta, joka käyttää tehtävien hoitoon kuuluvaa kunnan tai kunnan viranomaisen päätäntävaltaa. Käytännössä tämä tarkoittaa rakennuslupien valmistelutehtäviä. 

Sopimusluonnoksen mukainen hinta on 400 euroa/päivä ja työaika on noin 1 pvä/vko. Rovaniemen kaupungin perimä hinta on samassa linjassa Sodankylän kunnan poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen valmistelusta perimän maksun kanssa. 

Esitetty sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun asti minkä lisäksi Muonion kunta voi halutessaan ostaa lisää sopimuksen mukaisia palveluita vuoden 2022 aikana tämän sopimuksen mukaisin ehdoin.

Sopimusluonnon oheismateriaalina. 

Kunnan hallintosäännön 27 § mukaan lautakunta päättää palveluidensa sopimuksista.
Hallintosäännön 27.1 § mukaan elinvoimalautakunta toimii kunnan rakennusvalvontaviranomaisena.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi-Pekka Tammilehto, elinvoimajohtaja, jussi-pekka.tammilehto@muonio.fi

Elinvoimalautakunta hyväksyy rakennusvalvontapalveuiden hankinnan Rovaniemen kaupungilta esitetyn sopimusluonnoksen mukaisena. 

Päätös

Elinvoimalautakunta hyväksyi esittelijän päätösehdotuksen.